Kayısının cilde faydaları nelerdir? Vücuda olan etkileri inanılmaz!

kayısının faydaları nelerdir
kayısının faydaları nelerdir

Özellikle son dönemlerde daha doğal ürünlerin kullanılmaya başlanmasıyla birlikte meyve ve sebzelere yönelim olmaya da başlamıştır. Bunlardan bazıları salatalık, şeftali, domates ve kayısıdır. Biz de bu yazımızda sizlere kayısının cilde faydalarından ve ne şekilde iyi geldiğinden bahsedeceğiz. İşte kayısı ve cilde olan faydaları!

Kayısı kendisinde barındırdığı lezzet ile kalmayarak hem cilde hem de kana karışıp sindirime büyük kolaylık sağlayan mucizevi bir meyve. Zayıflamak isteyen kişilerin de severek tükettiği bu meyve aynı zamanda ciltteki renk dengesizlikleri ve nem oranının sağlanabilmesi açısından da çok faydalı.

Üstelik ilkbaharla birlikte çiçeklenen bir kayısı ağacı çok büyük boyutlara ulaşmaması ile de daha dar alanlara da dikilebilmektedir. Bunların yanında diyet listelerine eklenmesinin önemli sebeplerinden bir tanesi de 100 gramının yaklaşık olarak 50 kalori içermesidir. Ayrıca kayısıyı kuru olarak da tüketebilirsiniz.

Gelelim bu kadar bahsettiğimiz lezzetli kayısının faydalarına. İlk olarak kayısının çok miktarda A vitamini içermesi sebebi ile göze ve göz hastalıklarına iyi geldiğini söyleyebiliriz. Kemik gelişimini de destekleyen kayısı az önce de bahsettiğimiz gibi diyet listelerinin baş tacı.

Cilde olan faydası ise içerisinde barındırmış olduğu E vitaminden geliyor. E vitamini sayesinde kayısı cildi nemlendiriyor, pürüzsüz bir görünüm kazanmasına yardımcı oluyor ve cilt kendini tazelemek için attığı ölü deriden de arınmaya başlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR >> KAYISININ FAYDALARI NELERDİR

İnsan bunları okudukça e daha ne olsun demek istese de aslında kayısının faydaları bunlarla da sınırlı kalmıyor. Ağız kokusu ve ağız yaralarına iyi gelen kayısının kurusu da antioksidan içerdiği için vücuttaki toksinler de otomatik olarak atılmış oluyor.

Fazla da abartmadan kayısı tüketmeye özen gösterin uyarısını yapmadan bu yazımızı sonlandırmak istemedik! Sağlıkla kalın!

SARE TÜRK / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Kayısının cilde faydaları nelerdir? Vücuda olan etkileri inanılmaz!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!