Yoğurt maskesinin yüzümüz için önemi ve faydaları nelerdir?

Yoğurt maskesinin faydaları nelerdir?
Yoğurt maskesinin faydaları nelerdir?

Son zamanlarda cilt ve yüz bakımı için maske olarak kullanılan yoğurdun oldukça fazla faydası vardır. Bu yazımızda sizlere doğal yollar ile maske nasıl yapılır ve yoğurt maskesi nasıl yapılır faydaları nelerdir? Gibi tüyolar vereceğiz.

Yoğurdun serinletici bir özelliğe sahip olduğunu biliyoruz. Bu tür özelliklere sahip olan yoğurt bunun yanında solgun ve kırışık bir cildin de temellerini atıyor. Birçok bireyin son zamanlarda doğal maskelere yönelmesi birçok firmanın da bu tür ürünlerde üretim yapmasına temel attı. Yoğurdun hem organlarımız açısından hem de cildimiz açısından birçok faydası bulunuyor. Cilt bakımının en önemli ürünlerinden birisi olan süt ve süt ürünleri cildin daha genç ve daha sıkı görünmesine olanak tanıyor.

Yoğurdun Ne Gibi Faydaları Vardır? Cildimize İyi Gelir mi?

Yoğurt içerisinde barındırdığı birçok faydalı madde ile oldukça zengin bir besindir. Süt ve süt ürünlerinin içerisinde bulunan birçok protein, mineral ve vitaminler yoğurdun da faydalı bir besin olmasını sağlıyor. Bu tür besinler, cildimiz için oldukça faydalı olan birçok vitamini içerisinde barındırır.

Çinko

100 gramlık yoğurdun içerisinde yaklaşık olarak 1 mg. çinko bulunur. Çinko, anti, iflamatuar özellikleri ile birlikte hücre çoğalmasını ve dokunun gelişmesini ve büyümesini kolaylaştırır. Bu özellikleri ile oldukça faydalı ürünler arasına katılan çinko cilt sağlığımız için oldukça önemlidir.

Çinko aynı zamanda yağ bezlerinin gelişmesini ve yağ bezeleri tarafından üretilen sebumun düzenlenmesinde oldukça yardımcı olur. Bunun yanında çinko akne ve sivilce izlerinin giderilmesinde de önemli rol oynar. Ayrıca çinko yaşlanmanın da cilt üzerinde neden olduğu kırışıklık ve lekelerinde giderilmesinde etkilidir.

Kalsiyum

Kalsiyum, süt ve süt ürünlerinin neredeyse hepsinde bulunan önemli vitaminlerde birisidir. Kalsiyum, yoğurdun içerisinde bolca bulunur. Bunun yanında kalsiyum, sağlıksız ve zahmetsiz cilt yenilenmesine oldukça yardımda bulunur.

Ortalama olarak bir su bardağı kadar yoğurdu, daha öncesinden temizlemiş olduğunuz cildinize sürün daha sonrasında cildinizde ortalama 10 dakika beklettiğiniz yoğurdu ılık suyla yıkayarak cildinizden arındırabilirsiniz.

SARE TÜRK / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Yoğurt maskesinin yüzümüz için önemi ve faydaları nelerdir?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!