Hercai ve Sefirin Kızı dizileri de diğer diziler gibi kötü bir üne sahip oldu!

featured

Neredeyse tüm Türk dizilerinde olduğu gibi Hercai ve Sefirin Kızı dizilerinin de son dönemlerde süreleri tartışma konusu olmaya başladı. 100 – 120 dakikadan daha uzun süren bu dizilerin eleştiri oklarını üzerine çekmesi ise son dönemlerde konuşulan konulardan.

Fakat şunu da belirtmek gerekir ki Türk dizi yapımcıları da (belki haklı olarak) reklam süreleri ile dizi sürelerini dengeleyebilmek ve kazanç elde edebilmek açısından bu sürelerin bu şekilde olduğunu söylemekteler.

Sina Koloğlu’nun yazısına göre Yaratıcı Yapımcılık “Türk dizi sezonu değerlendirmesi” yaptı. Sina K. ise bu değerlendirmenin neticelerini yazısında okurları ile paylaştı. İlk 5’e giren dizilerin 3 tanesi TRT1’e ait.

Dolayısıyla ilk sırayı TRT1’in kapması şaşırtıcı bir sonuç değil. Benim Adım Melek dizisi 160 dakika, Kalk Gidelim dizisi 152 dakika, Payitaht Abdülhamid 150 dakika, Hercai 155 dakika ve Sefirin Kızı isimli dizi ise 154 dakika ile ilk beşteki yerlerini almış durumda.

TRT1’in Benim Adım Melek, Kalk Gidelim ve Payitaht Abdülhamid dizilerinden sonra biraz önce de belirttiğimiz gibi listeye yeni giren 2 farklı dizi bulunmakta. Bunlardan bir tanesi ATV’de ekranlara gelen Hercai ve bir diğeri ise Star TV’nin son dönemlerde en çok izlenen dizilerinden olmayı başaran Sefirin Kızı.

Hem Sefirin Kızı hem de Hercai dizisinin de bu listeye eklenmesi diziler açısından kötü oldu diyebiliriz çünkü bir dizinin uzun süreler boyunca ekranda kalması bir akşamı neredeyse kapatması durumu eleştirmenler tarafından hoş karşılanan bir durum değil.

Bu durum çok uzun zamandır eleştirilen ve doğru bulunmayan bir yayın şekli. Nedenlerinden bir tanesi ise uzun yayınlanan dizilerin çekim sürelerinin de çok daha fazla sürüyor olması. Dolayısıyla bu araştırma ne yazık ki hem Hercai hem de Sefirin Kızı dizisi için kötü oldu diyebiliriz.

Sare Türk / www.jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Hercai ve Sefirin Kızı dizileri de diğer diziler gibi kötü bir üne sahip oldu!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!