Eğitim sistemine koronavirüs güncellemesi getirildi

korona lgs yks uzaktan egitim cevaplari
korona lgs yks uzaktan egitim cevaplari

Türkiye’de artan vakalarla birlikte her birim önlem almaya ve hayatın olabildiğince devam etmesi için ellerinden geleni yapmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı da bu birimlerden bir tanesidir. MEB bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk’te katıldığı bir programda tüm ülkenin merak ettiği soruları yanıtladı.

Normalde 30 Nisan’dan sonrasında yapılacağı düşünülen olayları ve LGS tarihleri ile alakalı da merak edilen soruları yanıtladı.

Bakan Selçuk uzaktan eğitim kararı alırken her şeyi düşündüklerini, tüm olasılıkları iyi değerlendirdiklerini söyledi. Bu konuyla alakalı araştırma yaptıklarını ve her evde internetin olmaması nedeniyle 3 TV kanalı kurduklarını ve eğitimin bunların üzerinden devam edeceğini söyledi.

Sonrasında bunun da yeterli olmayacağını gördüklerinmi ve interneti olan evlerden online da eğitimlerin desteklenebilmesi için altyapıyı kurduıklarını söyledi. Yani sözün özü uzaktan eğitimi sadece online veya sadece TV olarak sınırlandırmadıklarını ifade etti.

Şu anda alınan kararlara göre uzaktan eğitim 30 Nisan’a kadar devam edecektir. Sonrasında ise nelerin olacağını o zaman kararlaştıracaklarını belirtti. Henüz LGS ve YKS’de çıkacak konular hakkında bir bilgi paylaşamayacağını söyleyen Bakan Selçuk, önümüzdeki hafta içinde tüm ülke ile hangi konuların LGS’de ve YKS’de çıkacağını paylaşacağız dedi.

Ziya selçuk soruları cevapladı

Ziya Selçuk’un CNN Türk’teki programınının tamamını yukarıdaki videodan izleyebilirsiniz.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Eğitim sistemine koronavirüs güncellemesi getirildi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!