YÖK’ten Üniversitelere Koronavirüs Uyarısı

YÖK koronavirüsü uyarı
YÖK koronavirüsü uyarı

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), tüm üniversitelere koronavirüsü ile alakalı uyarı gönderdi. Yapılan uyarı 3 ana başlıktan oluşurken zaruri olmadığı sürece seyahatlerin, toplantıların iptal edilmesini, yabancı uyruklu öğrencilere karşı ayrımcılık yapılmamasını belirtti.

Çin’in Wuhan kentinde ilk olarak 19 Aralık 2019’da görülen novel koronavirüsü, tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Çin’den sonra Güney Kore, İran ve İtalya’da ciddi rakamların görülmesi tüm dünyayı hareketlendirdi.

Türkiye’de gerekli önlemleri alırken bir uyarı da YÖK’ten sorumlu olduğu kurumlara geldi. Yazılı olarak paylaşılan bildiride “Seyahat ve Yurtdışı Toplantıları”, “Uluslarası Katılımlı Toplantılar” ve “Ayrımcılığıa Karşı Alınacak Tedbirler” şeklinde 3 farklı başlık yayınlandı.

YÖK’ün Yayınladığı Belge

YÖK koronavirüsü uyarısı
YÖK koronavirüsü uyarısıYÖK koronavirüsü uyarısı

Kurumlara uçuşların zaruri değilse iptal edilmesini, iptal edilemiyorsa gidelecek olan ülkeler ile alakalı herhangi bir yasağın olup olmadığının kontrol edilmesini ve yasak / tehlike yoksa o şekilde seyahatlerin yapılmasına izin verdi.

Öte yandan virüsün olduğu ülkelerden eğitim amaçlı Türkiye’ye gelen öğrencilere karşı ise damgalama, fişleme veya ayrımcılık yapılmaması gerektiğinin de altı çizilmiş olan belgede tüm personelin bunlara uyması gerektiği de belirtildi.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
YÖK’ten Üniversitelere Koronavirüs Uyarısı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!