Korona nedeniyle ölü sayısı 2’ye yükseldi

Ölü sayısı artmaya devam ediyor
Ölü sayısı artmaya devam ediyor

Türkiye’de korona ile mücadele etmek için sağlık bakanlığı ve diğer bakanlıklar tarafından gerekli önlemler alınmaya devam ederken bugün koroanvirüs ile mücadele etmek için 100 milyon TL harcama yapılacağı açıklandı.

Türkiye’de virüs nedeniyle ölenlerin kimliği açıklanmazken dünya genelinde ölen türk vatandaşı sayısı ise İngiltere’deki Hayri Ergönül ile birlikte 3’e yükseldi.

Koronavirüs ile alakalı pek dikkate alınmayan konulardan biri de virüsün bir insana bulaştıktan sonra 2 hafta kadar bir sürede kendini belli ettiriyor olmasıdır. Yani bugün sizde her hangi bir belirti yok diye virüslü olmadığınız anlamına gelmez. Bunun için uzmanların uyarılarını dikkate alarak evde kendimizi izole ediyor olmamız çok önemlidir.

Çünkü bugün Türkiye’de koronavirüs bulaşmış kişi sayısı 191 olarak açıklanmışsa muhtemelen bu rakama hali hazırda 500’ü aşmış durumdadır. Normal bir artış göstermeyen bu salgını geometrik artış ile takip edebiliyoruz. Yani 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64 şeklinde armaktadır.

Eğer iştahsızlık, kilo kaybı, ateş, halsizlik, durgunluk veya solunum yolunda bir probleminiz varsa lütfen 184’ü arayarak tüm semptomları söyleyerek onların size söyleyeceği yönergeleri uygulayınız.

Unutmayın! Sizin bağışıklık sisteminizin güçlü olması virüsü başkalarına bulaştırmayacağınız anlamına gelmez. Sizden dolayı anneniz, babanız, yaşlı yakınlarınız veya başka insanlar da enfekte olabilir.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Korona nedeniyle ölü sayısı 2’ye yükseldi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!