Koronavirüs nedeniyle mahkumlara af çıkacak mı?

mahkumlara af cikacak mi 2020 korona
mahkumlara af cikacak mi 2020 korona

Türkiye, son 10 gündür koronavirüs belasıyla uğraşıyor. Günden güne coronavirüs bulaşmış vaka sayısı artarken maalesef Bakanlık, ölüm haberlerini de paylaşıyor. Güncel rakamlara göre Türkiye’de hayatını kaybetmiş kişi sayısı 9’a çıktı, virüsün etkilediği -resmi rakamlara göre- kişi sayısı ise maalesef 670 oldu. Herkes bir şekilde önlem alıp, korunmaya çalışırken sosyal medyada hapishanede olan mahkumlara corona / korona affı çıkacak mı çıkmayacak mı tartışması devam ediyor.

Kimi kimseler virüsün mahkumlara bulaşması onları idam etmek olur, göz göre göre ölüme mahkum etmek olur diye düşünürken kimisi de cinayetten, tecavüzden ve daha nice suçlardan içeride olan suçluluların dışarı çıkarsa tekrar aynı suçları işleyebileceklerini düşünüyor ve dışarı çıkmasın diyor. Peki bu konuda hükümetin kararı nedir? Ne yapacaklar?

Mahkumlarda koronavirüs var mı?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yaptığı açıklamada hapishanelerde bulunan mahkumlarda henüz pozitif çıkmış bir vakanın olmadığı belirtildi. Bu nedenle tüm önlemlerin alındığı ve ailelerin müsterih olması gerektiğini söyledi.

Henüz kesin birşey olmasa da Adalet Bakanı, mahkumlara af çıkacak mı sorusuna olumsuz cevap vermedi. Fakat bazı şartlar gerekmektedir. Herkes elbette dışarı çıkmayacaktır. Bazı suçlardan dolayı hapse mahkum edilmiş kimselerin kesinlikle dışarıya çıkmasının mümkün olmadığı ifade edildi.

Görüş günleri 2 katına çıkarıldı

Öte yandan mahkumlarla aileleri arasında telefonla görüş günleri 2 katına çıkarıldı. Artık aileleri, yakınlarını daha fazla iletişim kurabilecekler. Normalde haftada 1 defa telefonla görüşen mahkumlar koronavirüs nedeniyle artık haftada 2 defa aileleri ile görüşebilecekler.

Az önce de ifade edildiği gibi herkes koronavirüs nedeniyle çıkacak olan aftan yararlanmayacaktır. Bu kapsamda Terör / Terör Örgütü, uyuşturucu, cinsel istismar ve birden fazla işlenmiş suçlardan dolayı mahkum olanlar hariç diğer mahkumların hepsine af çıkabilir. HENÜZ KESİN DEĞİLDİR.

Tutuksuz yargılama yapılabilir

Ayrıca bazı hafif suçlardan mahkum olmuş kimselerin tutuksuz bir şekilde yargılanabilecekleri de gündemde konuşulan maddeler arasındadır. Yani bazı mahkumlar koşullu serbest bırakılarak, mahkeme günü geldiğinde duruşmaya giderek, çıkacak olan karara göre hareket edeceklerdir.

Sonuç olarak mahkumlara af çıkacak mı sorusu henüz kesinlik kazanmamış olsa da böyle bir konu şu anda koronavirüs salgını nedeniyle gündemde ve tartışılmaktadır. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Sizler de düşüncelerinizi yorum alanından paylaşabilirsiniz.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Koronavirüs nedeniyle mahkumlara af çıkacak mı?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!