Bakanlık yasakladı: 65 yaş üstü kimse dışarı çıkamaz

yaslilar virus dinlemiyor
yaslilar virus dinlemiyor

Koronavirüs ile mücadele dünya genelinde titizlikle uygulanırken Türkiye’de özellikle yaşı ilerlemiş olan vatandaşlar inadına dışarı çıkıyorlar. Tüm sokaklarda genç nüfustan ziyade baktığınız her yerde yaşlı insanları görebiliyorsunuz.

Tüm uzmanların uyarılarına rağmen bir türlü evde kalmayı kabul etmeyen yaşlılar ile ilgili son olarak İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağı getirilen yaşlı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak içinse “Vefa Sosyal Destek Grubu” oluşturalacağı ve yardımların 112, 155 ve 156 numaralarıyla istenebileceği ifade edildi.

Sadece 65 yaşın üstündeki vatandaşların değil, genç olmasına rağmen kronik rahatsızlığı olan vatandaşların da sokağa çıkması 21 Mart 2020 saat 00:01 itibariyle yasaklandı. Alınan kararla ilgili olarak İçişleri Bakanlığınca 81 ildeki valiliklere genelge iletildi.

Son paylaşılan bilgilere göre 1 gün içerisinde yaklaşık 3 bin kişiye uygulanan testlerde koronavirüsün 277 kişide pozitif çıkmasıyla birlikte toplam vaka sayısı 947’ye, hayatını kaybeden kişilerin sayısı ise 21’e yükseldi.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Bakanlık yasakladı: 65 yaş üstü kimse dışarı çıkamaz
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!