Türkiye’nin Yeni Webmaster Forumu Kuruldu

xturk webmaster forumu
xturk webmaster forumu

Son zamanlarda piyasada web tasarım işleri ile uğraşan kişiler bir arayış içindeydiler. Piyasada e-ticaret ile uğraşanların, SEO yapanların veya yazılım geliştirip, satın alanların buluştuğu birkaç platform bulunuyor. Herkesin kendine göre başarıları, kalitesi ve ziyaretçileri var fakat bazı istenmeyen nedenlerden dolayı herkes her yerde çalışmak istemeyebiliyor.

Facebook’ta Seçkin Talanöz’ün yöneticisi olduğu Seo Analiz isimli webmaster tartışma grubunda bir konudan dolayı Türkiye’nin en büyük webmaster forumlarından biriyle alakalı sorun yaşandı. Bunun üzerine günlerce grupta “Neden yeni bir forum sitesi kurmuyoruz” diye konu tartışmaya sunuldu ve nihayetinde forum açma kararı alındı.

Seçkin Talanöz’ün belki de 15 yıldır elinde tuttuğu, şimdiye kadar Wordpress haber temasının DEMO adresi olarak kullanılan www.xturk.com uzun aradan sonra yeniden forum olarak yayın hayatına başladı ve ilk günden yüzlerce üye toplayarak, forum canlı bir hale getirildi.

Elbette grup üyelerinin, forum yöneticilerinin aktif çalışmaları bunda büyük bir etkendi. Forum altyapısı olarak vBulletin yerine Xenforo tercih edildi ve tüm ayarlamalar yapıldı. Belli kurallar çerçevesinde yönetilecek olan forumun büyük ses getirmesi bekleniyor.

Google Destek Sayfası Olacak

Forumda birçok kategori olacak ve bunlardan en çok ziyaretçi çekmesi beklenen kategori Google Optimizasyon, Google Adsense ve Google Adwords kategorileri olacaktır. Elbette diğer Google hizmetleri ile alakalı da kategoriler olacak ve istekler paylaşılacaktır fakat Türkiye’de şu anda en çok ihtiyaç duyulan bilgilerin başında bu saydığım 3 kategori gelmektedir.

Zannedermse xTurk’te ücretsiz paylaşılacak olan bu bilgiler sitenin daha çok büyümesine ve üye çekmesine neden olacaktır. Hele bir de tasarımcı, yazılımcı yöneticilerin ücretsiz birkaç Wordpress teması paylaşarak reklam yapması belki de diğer forumların ziyaretçi trafiğine ciddi oranda zarar verecektir.

Site adresi: www.xturk.com

Hep beraber bekleyip göreceğiz. Şimdiden Seçkin Talanöz ve ekibine başarılar dilerim.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Türkiye’nin Yeni Webmaster Forumu Kuruldu
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!