Yaşlı vatandaşlar sokaka çıkma yasağını dinlemiyor

korona sokaga cikma yasagi
korona sokaga cikma yasagi

Tüm ülke koronavirüs ile mücadele etmek için tek yürek olmuşken maalesef özellikle yaşı ilerlemiş vatandaşlarımız yasağı dinlemeyerek dışarı çıkmaya, yürüyüş yapmaya, okey oynamaya ve daha değişik etkinlikler yapmaya devam ediyorlar.

Uzmanlar virüsün size zarar vermese bile taşıyıcı olacağınızdan dolayı sevdiklerinizin ölmesine neden olabileceğini hatırlatmasına rağmen insanlar gündelik yaşantılarına devam etmekte, eğlencelerinden geri durmamaktadırlar.

SOKAĞA ÇIKMAK YASAK!

Devlet bununla mücadele etmek için vatandaşlarına evde kalmaları tavsiyesinde bulundu. İnsanların bunu dikkate almaması üzerine 65 yaş üzeri vatandaşlar ve kronik rahatsızlığı olan kimseler için sokağa çıkma yasağı getirdi.

Buna rağmen vatandaşlar sokağa çıkmaya devam ettiği için para cezasına çarptrırılacağını açıkladı ve sonrasında cezalar gelmeye başladı. Edindiğimiz bilgilere göre ülke genelinde birçok yerde 3125 TL adam başı ceza kesilerek, dışarı çıkmaları engellenmiş oldu.

VAKA SAYISI ARTIYOR!

Tüm dünyada vaka sayısı artarken ülkemizde de enfekte olmuş kişi sayısı her geçen gün yüzleri bulan rakamlarla artmaktadır. Dün sağlık bakanlığı tarafından ifade edilen verilere göre toplam vaka sayısı 1236 olmuştu. Hayatını kaybeden vatandaşımızın sayısı ise 30 olup, tamamının yaşlı olduğu açıklanmıştı.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Yaşlı vatandaşlar sokaka çıkma yasağını dinlemiyor
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!