Amerika’dan sonra İtalya’da Çin’i geride bıraktı

İtalya, Amerika ve çin koronavirüs türkiye
İtalya, Amerika ve çin koronavirüs türkiye

Dün bir ilk gerçekleşmiş ve Çin’de ortaya çıkan koronavirüsü, Çin’in nüfusuna rağmen kontrol altına alındığı iddia edilmiş ve günlük sadece 40-50 yeni vaka bildirimiyle iyiye gittiklerini belirtmiş ve Amerika’daki yeni vakalarla Çin’i geride bırakmıştı.

Amerika’da özellikle New York bölgesinde çok fazla artışın olması ülkeyi genel alarma geçirirken bugün İtalya’daki vaka sayısının Çin’i geride bıraktığını paylaşılan veriler doğrultusunda gördük.  Şu saate kadar Amerika’dan belirtilen rakamlara göre 8990 yeni tanıyla toplam vaka sayısı 94,425’e ulaştı.  Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 134 yeni ölümle 1,429’e ulaştı.

İtalya 2. sırada

İtalya ise bugün 5606 yeni koronavirüs tanısıyla 86,498’e ulaşmış ve 81,340 olan Çin’i geride bırakarak, 2. sıraya geçmiştir. Uzmanlar bu konuda açıklama yaparken Çin’in kapalı bir ülke olmasının bunda etkili olabileceğini savunuyorlar.

Yani Çin’in verileri tam olarak paylaşmadıklarını, İtalya ve diğer Avrupa ülkeleri ile birlikte Amerika’nın sıcağı sıcağına tüm rakamları kendi halkıyla paylaşarak, şeffaf olduklarını düşünüyorlar.

Sağlık bakanı Koca açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 27 Mart 2020’de yaptığı açıklamaya göre 2069 yeni vaka ile birlikte Türkiye genelinde toplam vaka syısının 5,698 olduğunu öğrendik. Öte yandan sağlık bakanı Koca neden illeri paylaşmadıklarını ise İtalya’da olduğu gibi herkesin bulunduğu yerden kaçarak, başka yerlere gitmesini önlemek amacıyla illeri paylaşmadıklarını savundu.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Amerika’dan sonra İtalya’da Çin’i geride bıraktı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!