Tüm uçuşlar iptal, otobüs seferleri ise kontrol altında

KORONAVİRÜS otobüs seferleri denetimli olacak
KORONAVİRÜS otobüs seferleri denetimli olacak

Dün cumhurbaşkanı erdoğan koronavirüs ile alakalı halka yaptığı konuşmada bazı tedbirlerin alındığını ve vatandaşlarına gönüllü olarak evde kalıp, virüsün yayılmasına engel olunmasını istedi. Öte yandan koronavirüs nedeniyle ülkede vaka sayısı artarken sağlık bakanlığı 18 bin sağlık personeli alımı yapmak için ilan.gov.tr’ye resmi olarak ilan paylaştı.

Erdoğan’ın konuşmasının önemli bölümlerinden biri de uçuşların iptal edildiği ve otobüs seferlerinin de artık valilik tarafından verilen izne bağlı olduğudur. Dünya genelinde 50 türk vatandaşı hayatını kaybetti ve Türkiye’de ise 92 vatandaşımız koronavirüs nedeniyle vefat etti.

Erdoğan’ın tüm ülkeyle paylaştığı bilgiler arasında otobüslerin artık valilikler tarafından verilecek olan izinlerle mümkün olacağıdır. Bu seferlerin yapılması için sağlık kontrolleri yapılacaktır.

Toplu taşıma araçlarında kapasite azaltılarak seyrek taşıma oturma düzeni uygulanacaktır. Hem kamu hem özel sektörde vardiyalı çalışma sistemi uygulanacaktır.Yani elemanların bir kısmı belirli günlerde diğer kısmıda geri kalan günlerde çalışacaktır.

Piknik alanları hafta sonları kapalı tutulacaktır. Hafta içinde ise bir araya gelinmediği sürece açık bırakılacak ve denetlenecektir

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Tüm uçuşlar iptal, otobüs seferleri ise kontrol altında
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!