Bakan neden illeri açıklamadıklarını böyle savundu

fahrettin koca koronavirus 27 mart
fahrettin koca koronavirus 27 mart

Bugün bilim kurulu toplantısı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs güncellemelerini paylaştı. Son günlerde özellikle sosyal medyada çokça sorulan “iller neden açıklanmıyor” konusuna da açıklık getiren Bakan Koca amaçlarının virüsün yayılmasını engellemek olduğunu söyledi.

Bakan Fahrettin Koca, şimdiye kadar paylaştıkları verilerin nereden geldiğini dolayısıyla hangi ilde, ilçede ne kadar pozitif çıkmış vaka olduğunu bildiklerini ve tedbirlerini de buna göre aldıklarını söyledi.

Amaç yayılmayı engellemek

Neden il il, ilçe ilçe açıklamadıklarının nedeni olarak İtalya’da olduğu gibi virüsün hızlı bir şekilde yayılarak, büyük bir trajediye neden olmamak olduğunu savundu. Bildiğiniz üzere İtalya’da bir bölgede koronavirüs tespit edildiği açıklandıktan sonra herkes başka yerlere giderek, virüsü ülke geneline yaydılar.

Hangi ilden kaç vakalarının olduğunu bildiklerini, bunu başkalarıyla paylaşmayacaklarını  ve bu şekilde kalacağını söyledi. Belki ilerleyen zamanlarda, pandemik kontrol altına alındığında hangi ilden kaç kişinin öldğünü, kaç kişiye virüsün bulaşıp, kaç kişinin kurtulduğunu paylaşabilirler.

Vaka sayısı artmaya devam ediyor

İnsanlar her şeye rağmen evde kalmayarak, kendilerini karantina altına almayarak dışarı çıkmaya, gündelik yaşantılarına devam ediyorlar. Bu da virüsün yayılmasının hızlanmasına neden olmaktadır. Sadece 1 gün içinde 7533 testin yapıldığını ve bunlardan 2069’unun pozitif olduğunu ve 17 kişinin de hayatını kaybettiğini öğrendik.

Toplamda Türkiye’de koronavirüs bulaşmış insan sayısı ise 5698 olup, 92 kişi de hayatını kaybetti.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Bakan neden illeri açıklamadıklarını böyle savundu
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!