Corona virüs Google dahil herkesi etkiledi

ekonomi korona google adsense
ekonomi korona google adsense

Çin’in Wuhan kentinden ilk olarak ortaya çıktığı bilinen yeni tip coronavirüs covid-19 tüm dünyayı etkisi altın alırken küçük şirketler, orta ölçekli kurumlar ve büyük holdingler dahil çoğu ülke ekonomik olarak kötü sarsıldı.

Türkiye’de dolar artışa geçerken güne 6.6955 ile başladı ve cuma günü sonu itibariyle kapanışı 6.6998 ile yaptı. Büyük bir dalgalanma yaşanmadı. Bunun yansıması şirketler için iyi olmadı. Birçok firma çalışanlarını işten çıkardı, çıkarmaya devam ediyor.

Türkiye’de en son Müge Anlı ile Tatlı Sert programının set ekibi corona virüsün ekonomiye etkileri nedeniyle işten çıkarılmıştı. Bu olayı herkes TV sektörü olduğu için bir şekilde duydu. Bir de göz önünde olmayan, duyulmayan hikayeler var ki küçük ölçekli firmaların hemen hepsi elemanlarını işten ya çıkardı ya da ücretsiz izin verdi.

Google için de aynı durum söz konusudur. Google, kullanıcılarına gönderdiği maillerde covid-19 nedeniyle işlemlerin, başvuruların geç değerlendirilebileceğini bu süreçte sabırlı olunması gerektiğini paylaştı. Google Adsense, Google Adwords, Google Haberler ve daha birçok ürün için 1 aydan fazla süredir başvuru yapan kullanıcılar halen dönüt almadıklarını belirtiyorlar.

Henüz coronavirüsün ülkelerin ve şirketlerin ekonomisine nasıl bir zarar verdiği resmi rakamlarla açıklanmış değil. Amerika’da işsizlik başvurusuna yapılacak olan başvuruların 5.3 milyon kişi ile sınırlı olması beklenirken hali hazırda 6.6 milyon kişi işsizlik maaşı alabilmek için başvuru yaptı.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Corona virüs Google dahil herkesi etkiledi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!