14 Nisan Coronavirüs günlük vaka sayıları açıklandı

fahrettin koca koronavirus 14 nisan
fahrettin koca koronavirus 14 nisan

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bilim kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cümlelerine evlerinde kaldıkları için gençlere teşekkür edip, büyükler için hürmetlerini sunarak başladı.  Sonrasında koronavirüse karşı olan mücadelemiz birlikteliğimiz olmuştur diyerek güncel verileri açıkladı.

Sağlık Bakanı tedbirler herkes aynı ciddiyetle uygulayabilse umuttan çok daha güçlü kelimeleri seçeceğiz. Kurallara istisnasız uyulması gerektiğini söyleyen Bakan Koca tedbirin %100’e yaklaştıkça uğraşılacak tek sorunun eldeki vakalar olacağını söyledi.

Her ülke kendi mücadelesini kendi şartlarında vermektedir. Her ülke benzer yöntemleri uyguluyor fakat yine de nüanslar oluşmaktadır. Hastalığın amerikada 11. haftasında, ispanyada 9. haftasında, italyada 8. haftasında 1 haftada görülen en çok vaka sayısına ulaştığını söyleyen bakan koca Türkiye’de bu sayı 4. haftada olmuştur.

14 nisan coronavirus sayilari
14 nisan coronavirus sayilari

Öte yandan Bakan Koca “Aldığımız sonuçlar Türkiye’nin salgını en az kayıpla atlacağına işaret ediyor, kurallara çok sıkı uymalıyız.” diyerek vatandaşları uyardı.

TEST NEDEN HERKESE YAPILMIYOR

Bakan Koca, sürekli “koronavirüs testi neden herkese yapılmıyor” diye soranlara da cevap verdi. Genel taramanın doğru yöntem olmadığını söyleyen Koca, güvenli sonuç elde etmek için akılcı bir yöntem olmadığını da gösteriyor. Bu konuda hastalığın bulaşma ihtimali yüksek olan kişileri bulmak için mücadele ettiklerini söyledi.

14 nisan toplam koronavirus sayilari
14 nisan toplam koronavirus sayilari

14 NİSAN KORONAVİRÜ SAYILARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son 24 saatte toplamda 33.070 test yapıldığını ve bunların içinden 4.062 kişide test sonuçlarının pozitif olduğunu söyledi. Yine 1 gün içinde 107 vatandaşımızın vefat ederek toplam vefat sayısının 1403 olduğunu belirtti.

1 gün içinde koronavirüs tedavisi tamamlanıp, iyileşen kişi sayısının ise 842 olduğunu söyleyen Bakan Koca, Türkiye’nin diğer ülkelerle kıyaslandığı zaman çok iyi durumda olduğunu söyledi.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
14 Nisan Coronavirüs günlük vaka sayıları açıklandı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!