Filyasyon Nedir? Filyasyon ekibi kaç kişiden oluşuyor?

filyasyon nedir filasyon ekibi kac kisidir
filyasyon nedir filasyon ekibi kac kisidir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bilim kurulu toplantısı sonucu filyasyon nedir, filyasyon ekibi kaç kişiden oluşmaktadır sorularına da cevap verdi. Günlük koronavirüs sayılarını da açıklayan Bakan Koca “hep birlikte evde kalarak bu virüsün yayılmasını engelleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde koronavirüs ile mücadele etmek amacıyla toplamda 4 bin 600 filyasyon ekibinin olduğunu söyleyen Fahrettin Koca filasyon ekibi ile alakalı detayları da paylaştı.

Filyasyon nedir?

Filyasyon; salgın bir hastalığın neden kaynaklandığını araştırma işine denilmektedir. Diğer anlamıyla kaynak araştırma işidir.  Bu vesile ile tehlike halen devam etmekte midir, başka kişiler risk altında mıdır gibi soruların da cevapları araştırılmaktadır.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca filyasyon çalışmalarının bulaşıcı hastalıkların tedavisi ve önlenmesi için önemli olduğunu söylemiştir.

filyasyon ekipleri
filyasyon ekipleri

Filyasyon ekibi nedir?

1 doktor, 1 sağlık memuru ve 1 sağlık personeli olmak üzere genelde 3 kişiden oluşan ekiplere filyayon ekibi denilir. Her hangi bir vaka bildirimi alınır alınmaz filyasyon ekipleri harekete geçerek, hasta ile temas etmiş kişileri araştırarak bunların hepsini test etmektedir. Eğer bir virüs bulaşmışsa onları tedavi ederek, karantina altına almaktadırlar.

istanbul filyasyon ekibi sayisi
istanbul filyasyon ekibi sayisi

Bir diğer deyişle filyasyon ekibi virüsün yayılmaması için önlemleri alan ekiptir. Filyasyon ekipleri 81 vilayette çalışmaktadır. İstanbul’da toplamda 1200 filyasyon ekibi görev almaktadır. Ülke genelinde ise bu rakam 4600’dür.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Filyasyon Nedir? Filyasyon ekibi kaç kişiden oluşuyor?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Sağlık bakanının açıklamasını her zaman olduğu gibi bugün de dinledik fakat bugün Filyasyon nedir? Filyasyon ekibi ne yapar gibi cümleler kurmaktan başka birsey söylemedi. Acaba gerçekten çok mu kötü bir durumdayız?

    Cevapla
  2. 15 Nisan 2020, 05:24

    Filyasyon ekibi sayesinde Türkiye’nin koronaviruslu hasta sayısı azdir. Bakanımızı tebrik ediyorum.

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!