NASA çılgın projesi DART ile uzay oyunu oynayacak

nasa dart didymoon 2022
nasa dart didymoon 2022

NASA, hem dünya üzerinde kullanılan hem de uzay araştırmaları yapmak adına birçok projeye imza atıyor, araştırmalar yapıyor. Son olarak NASA’dan gelen haberlere göre dünyaya yaklaşmakta olan bir asteroidi vurarak yönünü değiştirmeye çalıştıkları öğrenildi.

90’lı yıllarda atari oyunları oynayan nesil çok iyi bilirler uzay oyunlarını. Bazı uzay araçları ile gök taşları veya uzaylıların yok edildiği oyunlar vardı. Tıpkı oradaki gibi NASA dünyayı tehdit eden gök taşlarını DART adını verdikleri “Double Asteroid Redirection Test” ile korumaya çalışacak.

2020 yılında NASA tarafından geliştirilen DART uzay mekiği ile alakalı dünyaya yaklaşmakta olan ve çarpma ihtimali düşük olsa da ne olur ne olmaz diye vuracakları Didymoon A isimli gök taşı için tüm hazırlıklar devam ediyor. Bu sene bazı testlerin yapılması planlanıyor.

2021’de uzaya fırlatılacak olacak DART isimli mekiğin 2022 yılında dünyanın 11 milyon km uzağında Didymoon A isimli gök taşına çarparak vereceği hasar ile yönünü değiştirmesini planlıyor.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
NASA çılgın projesi DART ile uzay oyunu oynayacak
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!