Öğrenciler ölmemek için YKS 2020 ertelensin istiyor

yks ertele virusu yayma
yks ertele virusu yayma

Dünya genelinde koronavirüs birçok planın programın ertlenmesine neden olurken bundan öğrenciler de olumsuz yönde etkilendi. Türkiye’de her sene üniversiteye girebilmek için yapılan sınav YKS ile alakalı geçtiğimiz gün YÖK tarafından bir karar alınmış ve sınav süresinin 30 dakika uzatılarak sınav tarihinin de 1 ay erteleneceği belirtilmişti.

YENİ SINAV TARİHLERİ

Herhangi bir aksilik olmasaydı YKS 2020 tarihi 20-21 Haziran olarak belirlenmişti. Sonrasında Mart ayında koronavirüs rakamlarının sürekli artıyor olması YÖK’ü de harekete geçirmiş ve sınav tarihinin 1 ay uzatılarak 25 – 26 Temmuz’a alınmasına karar verilmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın her gün paylaştığı veriler ışığında Türkiye’de koronavirüs tehditinin gittikçe azalıyor olmasıyla birlikte YÖK yeni bir karar alarak yeni sınav tarihini 25 – 26 Haziran olarak yeniden belirledi.

Buna göre YKS 2020 1. oturum 25 Haziran’da, YKS 2020 2. oturum da 26 Haziran’da yapılacaktır.

YORUMLARINIZI PAYLAŞMAYI UNUTMAYIN!

Bu karar twitter başta olmak üzere birçok sosyal sitelerde tepkilere neden oldu. Yüz binlerce öğrenci YKS 2020’nin ertelenmesi gerektiğini veya yapılmaması gerektiini düşünürken gerekçe olarak da okulda eğitim görmedikleri zaman zarfında öğrenmedikleri derslerden mi sınav olacaklarını sundular.

Twitter’da 7 Mayıs 2020 itibariyyle #YKSErteleVirüsüYayma etiketi gündem olurken birçok kişi sınav tarihinin ertelenmesinin doğru olacağını düşünüyor. Tabi 30 gün daha çalışarak TIP mı kazanacaksın ya da derece mi yapacaksın diyenler de yok değil.

Buna karşı bazı yorumlarda da sınava girmeyecek olan kimselerin öğrencilerin psikolojisinden anladığı filan yok. KEndi kendilerine konuşup, birkaç takipçi kasma derdinde herkes deniliyor.

MEVZU SINAVDAN KURTULMAK DEĞİL

Bu durumun sadece sınavdan kaytarmak isteyen öğrencilerden ibaret olmadığını belirtmek istiyor. Durum bu kadar öğrencinin birlikte aynı ortamda olacak olmasıdır. Henüz salgın bitmemişken milyonlarca öğrenci kapalı ortamlarda her ne kadar maskeli de olsa tehlikeli olacaktır. Hiç birşey olmazsa sadece 1 kişi bile koronavirüs kaparak ölse bu bir krizdir, bir cinayettir.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Öğrenciler ölmemek için YKS 2020 ertelensin istiyor
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Çok saçma kardeşim. Kaç aydır okula gitmiyoruz. Ders görmüyoruz ve şimdi de diyorsunuz ki sınav aynı tarihte yapılacak. Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz? Sonra da ailelerimiz bir işe yaramadığımızı söyleyip duracaklar.

    Cevapla
    • 7 Mayıs 2020, 23:32

      Bence tam zamanında yapılsın bir mahsuru yok. Siz çalışmadıysanız biz ne yapalım. Oturup çalışsaydınız. Bir sürü zamanınız vardı. Ben kabul etmiyorum. Tam zamanında yapılsın sınav lütfen.

      Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!