THY’nin COVİD-19 Özel ABD Uçuşları Tamamlandı

THY covid-19 uçuşlar new york

Geçtiğimiz haftalarda ABD’nin birçok noktasında Türkiye’ye dönmek isteyen veya ABD’de sıkışmış kalmış türk vatandaşlarını geri götürmek için konsoloslukla birlikte THY seferler düzenlemiş ve ilk kafileyi götürmüştü.

16 Mayıs 2020’de THY New York’tan ikinci seferini yaparak toplamda 353 türk vatandaşını Türkiye’ye geri götürdü. New York’un JFK havaalanında yoğun güvenlik ve tedbirlerin ardından uçaklara alınan yolcular yapılan bu uygulamadan memnun kaldı.

THY BİLET İADESİ YAPMIYOR

Halen ABD’de mahsur kalan bazı kimseler ise THY’nin biletleri iade etmediğini ve uçaklarda yer kalmaması nedeniyle beklemek zorunda kaldıklarını söylüyor. Konuyla alakalı THY müşteri hizmetleri ile görüştüklerini aktaran bazı vatandaşlar sadece biletin vergilerinin ödeneceğini ve tam paranın iade edilemeyeceğini söyledilerini ifade ettiler.

TALEP OLURSA EK SEFERLER YAPILABİLİR

New York Başkonsolosluğundan alınan bilgilere göre vatandaşların düzenlenen bu ek seferlerden memnun kaldıklarını ancak şimdilik bundan sonrası için herhangi bir ek sefer planlarının olmadığını söyledi. Ancak talep artarsa o zaman yetkili makamlar ek seferler açılması için girişimlerde bulunabilir denildi.

14 GÜNLÜK KARANTİNA SÜRESİ

ABD’den Türkiye’ye gitmek isteyen vatandaşlar uçağa binmeden önce sözleşme imzalayarak uçağa alındı. Her ne kadar ABD’de covid-19 testi yapılmış ve sonuçları negatif çıkmış olsa da her ihtimale karşı, virüsün yayılmaması adına uçaktaki her vatandaş 14 gün boyunca Türkiye’de karantina altında tutulacaktır.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
THY’nin COVİD-19 Özel ABD Uçuşları Tamamlandı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!