Envato Elements üyeliği mi yoksa themeforest temaları mı?

envato elements vs themeforest karsilastirma

Birçok kişi bir hayalle envato elements sistemine aylık $33 veya yıllık ücret ödemek istediklerinde %50 indirim ile $16.5’a üye oluyorlar. Eğer öğrenciyseniz ekstradan envatoelements.com’a %30 öğrenci indirimi de alarak daha uygun fiyata sahip olabiliyorlar.

Envato Elements’e ücretsiz de üye olabiliyorsunuz. Her ay 12 adet dosyayı indirme hakkınız oluyor fakat genelde kimsenin işine yaramayan dosyalar olduğundan bu sizi tatmin etmeyecektir.

Themeforest ise ücretsiz üye olabileceğiniz fakat dosyaları satın alarak istediğiniz zaman kullanabileceğiniz bir platformdur. Genelde tema fiyatları themeforest.net’te $19 ile $79 arasında değişmektedir. Fakat envato elements ile themeforest farklı platformlar olup aynı şirket altında çalışmaktadırlar.

2020 wordpress video teması
2020 wordpress video teması

ENVATO NEDİR?

Öncelikle belirtmek isterim ki hem themeforest.net hem de envatoelements.com ENVATO’ya ait alt birimlerdir. Fakat farklı mantıkla çalışmaktadır. Bunların yanında codecanyon, videohive, audiojungle, graphicriver, photodune ve 3docean gibi hizmetleri bulunuyor. Fakat en çok bilinenleri codecanyon ve themeforest’tir. Daha fazla bilgi almak için sitelerindeki hakkımızda kısmına bakabilirsiniz.

Dilerseniz aşağıdaki görsele tıklayarak wordpress ile haber teması yapmak isteyenler daha önce wordpress haber temaları başlığıyla bir içerik yayınlamıştık. Tıklayarak, incelemeye başlayabilirsiniz.

wordpress haber temaları 2020
wordpress haber temaları 2020

Envato Elements’in Artıları ve Eksileri

Şimdi! Baktığımız zaman binlerce dosyaya birden erişim hakkını satın alıyorsunuz. Yalnız üye olduktan sonra büyük firma değilseniz kullanacağınız temanın sayısı sınırlıdır. Zaten burada paylaşılan temaların hepsi en çok aratılan ve ihtiyacınızın olacağı temalar olmayabilir. Mesela blog / magazin tarzında bir site oluşturmak istiyorsanız -evet- magazin temaları vardır fakat ihtiyaçlarınızı karşılar mı? burası tartışılır.

Yine eklentiler konusunda da aynı şeyleri söyleyebiliriz. Şahsen baktım, göz gezdirdim birkaç premium tema haricinde işime yarar tema ve eklenti bulamadım. O nedenle envato elements üyeliği açık söylemek gerekirse bana mantıklı gelmedi. Ha dersiniz ki ben zaten orada bulunan 2-3 temayı satın alacağım ve toplamda ödeyeceğim parayla aynı hesaba geliyor o zaman üyelik satın alabilirsiniz.

Envato elements üyeliği artıları eksileri nelerdir?
Envato elements üyeliği artıları eksileri nelerdir?

Fakat bu noktada unutmamanız gereken birşey vardır ki o da envato elements temalarının hemen hepsinde lisans kodu vermezler yani temaları veya eklentileri otomatik olarak güncelleyemezsiniz. Bunu kendinmiz manuel olarak yapmanız gerekmektedir. Yine lisans kodu alamayaağınız için hazır şablonları veya kendi eklentilerini kullanamayabilirsiniz. Bütün bunları göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Themeforest üyeliğinin artıları ve eksileri

Themeforest üzerinden satın aldığınız ürünlerde -eğer tema yapımcısı sistemden atılmazsa veya tema kaldırılmazsa- sürekli olarak indirip sitenizde kullanabileceğiniz ürünlerdir. Eğer bir şekilde tema hesabınızdan silinmişse themeforest ile irtibata geçerek iade talep edebiliyorsunuz.

Buradaki temalara güncelleme geldikçe genelde otomatik olarak sitenizin üzerinden güncelleme yapabiliyorsunuz. Şahsen themeforest daha mantıklı geldiği için bana oradaki temaları kullanıyorum.

BlackFriday veya CyberMonday gibi günlerde epey indirimli olarak bütün temalara sahip olabiliyorsunuz. Ben bu tarihlerde lisanslarımı alıyorum, gözüme kestirdiğim temaları kullanmayacaksam bile hesapta tutuyorum.

thmeforest artilari eksileri
thmeforest artilari eksileri

FİYATLARI TÜRKİYE İÇİN EPEY YÜKSEK!

Tek kötü tarafı biz Türkiye’den satın aldığımız zaman $59’lık bir temanın 360-400 liraya tekabül etmesidir. Bu fiyatlara Türkiye’de tema yapan onlarca firma bulunuyor fakat tercih meselesidir tabii.

Kısaca envato elements ile themeforest, codecanyon arasındaki farklı anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı bulmuşsunuzdur.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Envato Elements üyeliği mi yoksa themeforest temaları mı?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!