1 milyar dolar geliri olan Peak 1.8 milyar dolara satıldı

sidar şahin resimleri

Türkiye’nin en değerli şirketlerinden olan Peak (önceleri Peak Games olarak başlamıştı) 2020’nin ikinci çeyreğinde Amerika’nın dev oyun geliştirici firması olan Zynga’ya 1.8 milyar dolara satıldı. Evet, yanlış okumadınız. 1.8’in yanına 9 tane sıfır koyarak yeniden okuyabilirsiniz.

Geçtiğimiz yıl Türkiye’deki tüm ulusal TV kanallarında aynı anda reklam yayınlayan Peak firması herkesi korkutmuş olsa da sonradan reklam olduğu anlaşılınca insanlar rahat nefes aldılar.. Her ne kadar reklamın Audi’nin SafetyCode reklamı ile benzer olsa da şirket konu hakkında daha sonra açıklama yapmış ve reklamın özgün olmadığını belirtmişti.

Audi’nin Safety Code Reklamı

Yine 2017 yılında Peak Games tarafından geliştirilen 101 okey plus ve diğer şans oyunları, Zynga’ya 100 milyon dolar karşılığı satılmış ve o dönem büyük ses getirmişti. Aldıkları parayı farklı sektörlere yatıran Peak, Amerika’da ilk reklam yapan türk oyun firması olmuştur. Geliştirdikleri Toon Blast ve Toy Blast oyunları ile milyonlarca kişiye ulaşan PEAK’in sadece bu oyunlardan elde ettiği gelir 1 milyar dolar olarak ifade ediliyor.

Peak’in İş Arkadaşları Arıyoruz Reklamı

Bu satış işlemi ile birlikte Türkiye’nin en değerli yazılımı ve girişimi haline gelen Peak, epey bir süre zirvede kalacak gibi görünüyor. Bugüne kadar Alibaba.com’un satın aldığı Trendyol.com, Türkiye’nin en başarılı girişimi olarak görünüyorduysa da artık sıralama değişti ve Peak unicorn yani milyar dolarlık yatırım olma ünvanını aldı. Elbette bu söylediklerimiz yazılım alanındaki değerlerdir.

Sidar şahin kimdir?
Sidar şahin kimdir?

Peak games’in sahibi kimdir?

Peak Games (Peak olarak değiştirdiler ismi) 2010 yılında kurulan, sadece 10 yıllık bir geçmişi olan bir Türk şirketidir. Kurucusu Sidar Şahin olup, bugüne kadar onlarca oyun geliştirdiler. En çok popüler olan oyunları 101 Okey Plus, Toon Blast, Toy Blast’tır. Amerika’da en çok oynanan oyunlardan biri olan Toon Blast ve Toy Blast’ın yıllık geliri 1 milyar dolardan fazladır.

Sidar Şahin daha önce izlesene.com, trendyol.com gibi sitelerin de sahibidir. Trendyol sonradan Alibaba.com’a satılmış olsa da halen izlesene.com gibi Türkiye’nin en büyük 2. internet sitesinin sahibidir. Boğaziçi Üniversitesi’ni ilk yıldan terk eden Sidar Şahin, girişimlerini hayata geçirmek için çalışmalara başlamıştır.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
1 milyar dolar geliri olan Peak 1.8 milyar dolara satıldı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!