Çılgın milyarder Elon Musk’tan Yapay Zeka Hamlesi: xAI ‘GROK’

Teknoloji milyarderi Elon Musk'ın yapay zeka startup'ı xAI, yeni geliştirdiği ChatGPT benzeri yapay zeka modeli 'Grok'u Twitter'ın Premium Plus abonelerine ücretsiz olarak sunacağını açıkladı.

featured

Teknoloji milyarderi Elon Musk‘ın yapay zeka startup’ı xAI, yeni geliştirdiği ChatGPT benzeri yapay zeka modeli “Grok”u Twitter’ın Premium Plus abonelerine ücretsiz olarak sunacağını açıkladı.

Cuma gecesi çılgın milyarder Elon Musk tarafından yapılan paylaşımlara göre, “Grok” adlı AI modeli, konuşma tarzında interaktif yanıtlar verebiliyor ve Twitter’ı tarama yetenekleri sayesinde güncel bilgilere ulaşabiliyor.

Elon Musk, “Grok“un belirli hassas konularda sorulan sorulara yanıt vermeme özelliğine sahip olduğunu ve yanıtlarında esprili bir dil kullanabileceğini belirtti.

İlk olarak belirli bir kullanıcı grubuna sunulacağı duyurulan “Grok“, daha sonra Twitter’ın reklamsız içerik sunan ve aylık 16 dolar olan Premium Plus planına abone olan herkese açılacak.

Musk’ın yaptığı açıklamaya göre xAI, evrenin doğasını anlamayı amaçlayan yapay zeka sistemleri üzerine çalışıyor.

Bu çabalar, Elon Musk‘ın DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla ve Toronto Üniversitesi‘nden gelen uzmanlarla kurduğu bir ekip tarafından yürütülüyor.

Şirket, AI Safety Merkezi direktörü Dan Hendrycks‘in rehberliğinde, Musk’ın diğer şirketleriyle iş birliği içinde bulunuyor.

xAI’nin üzerinde çalıştığı yapay zeka modelleri ve bu modellerin ne gibi görevleri yerine getirebileceği hakkında şu ana kadar çok az bilgi paylaşıldı.

Ancak Musk, yapay zeka alanındaki vizyonunu “maksimum doğruluk arayışındaki bir AI” olarak tanımlıyor ve “Grok”un bu hedefe ulaşmada önemli bir adım olabileceğine işaret ediyor.

Musk’ın yapay zeka alanındaki bu yeni girişimi, OpenAI’den ayrılışından sonra onun bu alandaki rekabetçi ruhunu yansıtıyor.

OpenAI‘nin ticari projelere yönelmesinin ardından yollarını ayıran Musk, şimdi kendi şirketi xAI ile yapay zekanın sınırlarını zorlamayı hedefliyor.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
1
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Çılgın milyarder Elon Musk’tan Yapay Zeka Hamlesi: xAI ‘GROK’
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!