Obezite Nedir? Obezite ilaçları, belirtisi ve tedavisi

obezite nedir
obezite nedir

Obezite nedir? Halk arasında bilinen adıyla şişmanlık olarak adlandırılan bu rahatsızlık, küçük büyük fark etmeksizin her bireyde meydana gelebiliyor. Tıbbi tanımını yapacak olursak obezite; vücuttaki yağ oranının olması gerekenin dışında, anormal bir şekilde oluşmasıdır. Bir başka deyişle obezite nedir sorusunun cevabı aşırı kilo alma sonucu insanda oluşan ciddi bir sağlık sorunudur, hastalıktır.

Obezite sadece görünüş bozukluğu değildir!

Genel itibari ile insanlar obeziteye dış görünüş bozukluğu olarak bakıyor. Fakat bilinmelidir ki obezite beraberinde birçok rahatsızlığı da getiriyor. Kalp rahatsızlığı, şeker hastalığı, tansiyon derken bu ve daha sayamadığımız hastalıklar da meydana geliyor. Kilonun kütle cinsinden miktarı, boyun ise metre cinsinden karesine bölünerek belirlenen vücut kütle indeksi 30’un üzerinde olması obezite uyarısıdır.

Obezite ciddi bir sağlık sorunudur, hastalıktır.
Obezite ciddi bir sağlık sorunudur, hastalıktır.

Genellikle vücudumuzdaki yağ oranı mevcut kilomuzu belirlemede büyük rol oynuyor.  Beslenme kültürümüzün gelişimi ile birlikte fast food tüketimi de ülkemizde yoğunlaştı. Fast food yani abur-cubur gıdalar beraberinde obezite başta olmak üzere birçok hastalığı da getirmiştir.

Obezite ilacı thincal kullanıcı yorumları

Obezite ile mücadele etmek için doktorların tavsiye ettiği ilaçlardan biri de orlistat etken maddesi olan thincal zayıflama ilacıdır. Bu ilaç hakkında detaylı bilgilere ulaşmak ve insanların thincal hakkındaki görüşlerini öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

thincal kullananlar 2020
Thincal / Orlistat

OBEZİTE SEBEPLERİ NELERDİR?

  • Bilinçsiz beslenme,
  • Uyku bozukluğu,
  • Hormonsal ve metabolik etkenler,
  • Doğurganlık,
  • Düzenli olarak kullanılan tedavi ilaçları,
  • Psikolojik sorunlar,
  • Depresyon,
  • Sigara ve alkol kullanımı,
  • Genetik faktörler,
  • Spor yapmama
  • Hamur ve ürünleri,

başta olmak üzere çok sayıda etkeni vardır. En doğru kanıya ulaşabilmek için size en yakın hastaneye başvurmanız önerilmektedir.  Aşağıdaki görsele tıkladığınızda, sağlık bakanlığı tarafından onaylı zayıflama ilaçları ile alakalı haberimize ulaşabilirsiniz.

BAKANLIK ONAYLI ZAYIFLAMA İLAÇLARI
BAKANLIK ONAYLI ZAYIFLAMA İLAÇLARI

Sebze ve sıvı tüketimi obeziteyi engelleyebilir!

Obezitenin önüne geçmek için, sebze tüketimini ve özellikle su tüketimini arttırmanız gerekecektir. Doğru ve yeteri kadar spor yapmanız dahilinde olmanız gereken kiloya ulaşacaksınızdır. Bu süre zarfında beyaz ekmekten, tatlılardan kesinlikle uzak durmanız gerekecektir. Size en doğru beslenme listesini diyetisyeniniz hazırlayacaktır.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Obezite Nedir? Obezite ilaçları, belirtisi ve tedavisi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!