Namazda aklınıza gelen şeyler sizi ele geçirmesin!

Namaz kılarken aklıma herşey geliyor
Namaz kılarken aklıma herşey geliyor

Namaz kılarken insanın aklına cins cins, değişik değişik fikirlerin veya hayallerin gelmesi normaldir. Her iyi şeyde olduğu gibi burada da insanın aklına türlü türlü fikirler, olaylar, hadiseler gelir. Mesela 3 yıl önce başınızdan geçip gitmiş bir olayı hiç aklınızda yokken bile namaz esnasında hatırlayıp, onu düşünmeye başlayabilirsiniz. Veya bir yerde kötü bir olayla karşılaşmışsınızdır, unutmak istiyorsunuzdur fakat özellikle namaz kıldığınız esnada bu düşünce zihninizde yer alabilir.

Bilinç altınızı siz kontrol edin!

Bu gibi durumlarda aslında yapılacak çok birşey yoktur çünkü bilinç altınız veya zihniniz siz bunları düşünmek istemedikçe daha fazla düşünmenize neden olacaktır.

Bu gibi durumlarda, eğer aklınıza çok kötü düşünceler, duygular veya hayaller geliyorsa onu düşünmek yerine başka bir olayı düşünmeye çalışın. En azından kötü duygu ve düşünceler yerine iyi şeyler düşünerek namazı kılabilirsiniz.

Bir başka yöntem ki bu benim en sevdiğim yöntemdir, duaların, surelerin anlamlarını bilmek. Eğer namazda okuyacağınız surenin anlamını bilirseniz, ister istemez her ayette ne demek istediğini hatırlayacak, onu düşüneceksiniz.

Eğer okuduğunuz sureler veya ayetler özellikle ahireti anlatan, öbür dünyaya yönelik ayetlerse farklı şeyleri düşünme ihtimali çok aza inebilir.

Çevremiz bizi şekillendiriyor!

Kötü duygu ve düşüncelere kapılmamak için her zaman iyi şeyleri düşünüp, iyi insanlarla iletişim kurmak önemlidir. Okuduğunuz kitaplardan, izlediğiniz filmlere, yolda giderken dinlediğiniz yayınlardan internette rastladığınız videolara kadar birçok şey zihninizi çoktan ele geçirmeye başlamıştır.

Bu sadece namaz kılarken aklımıza değişik düşüncelerin, fikirlerin veya hayallerin gelmemesi için değildir. O kadar çok reklama, gereksiz bilgiye ve propagandalara maruz kalıyoruz ki beynimiz ister istemez onları zaman içerisinde bize doğru veya iyi göstermeye çalışacaktır.

En azından sevmediğimiz birşey bile olsa tepkilerimizde değişikliklere neden olacaktır. Bu nedenle hem zihninizi bulandırmamak hem de namazda bu türlü düşüncelerden uzak durmak için TV izlemek yerine kitap okuyabilir, yolda giderken faydalı yayınları dinleyebilirsiniz.

İbrahim Kaplan

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Namazda aklınıza gelen şeyler sizi ele geçirmesin!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!