Tüberküloz (Verem Hastalığı) Nedir? En çok kimlerde görülür?

Verem hastalığı nedir?
Verem hastalığı nedir?

Halk diliyle verem hastalığı olarak bilinen Tüberküloz (TB) insandan insana hava yoluyla bulaşan bir akciğer hastalığıdır. Tüberküloz, Mycobacterium Tuberculosis bakterilerinden kaynaklanır. Verem hastalığı yani tüberküloz aşısı olan bir hastalıktır. Bu hastalığı kapan bireyler verem aşısı sayesinde tedavi edilebilir.

Tüberküloz (Verem Hastalığı) Neden Olur?

Tüberküloz, hava yoluyla salgılanan mikroskobik damlacıklar aracılığıyla insandan insana yayılır. Tüberküloz hastalığı taşıyan bir bireyin hapşırma, konuşma, öksürme veya konuşma gerçekleştirmesiyle, bu hastalığı henüz hiç kapmamış bir insana bulaştırır.

Verem, bulaşıcı bir hastalıktır!

Verem hastalığı bulaşıcı bir hastalıktır. Hasta olan bireyin ağzından çıkacak çok küçük ve birkaç damla, hasta olmayan bir bireye çok kolaylıkla bulaşarak tüberküloz olmasına neden olur.

Bilinenin aksine Tüberküloz çok kolay bulaşabilen bir hastalık değildir. Bu hastalığı bir yabancıdan kapma ihtimaliniz oldukça zordur. Genelde bu hastalık yakınlarınızla gireceğiniz yakın temaslardan bulaşmaktadır.

Gelişmekte olan ülkelerde görülür

Verem hastalığı %95 oranında henüz gelişmekte olan ülkelerde görülmektedir. Fakat nadirde olsa gelişmiş ülkelerde de görülmektedir. AIDS hastalığına sebep olan HIV virüsünün görülmesiyle birlikte 1985 yıllarından itibaren tekrardan görülmeye başlamıştır.

Bir kişinin tüberküloz (verem hastalığı) geliştirdiği takdirde öncelik olarak öksürük, ateş, kilo kaybı ve gece terlemesi gibi semptomları ilk aylarda hafif derecede görmektedir.

Çocuklarda çok görülen bir hastalık değildir

Tüberküloz genele göre yetişkin bireyleri etkilediği bilinmektedir. Fakat buna rağmen çocuğundan yaşlısına bütün yaş grupları risk altındadır. Yetersiz beslenen, tütün ürünleri kullanan, HIV taşıyan ve diyabetli bireylerin hasta olma ihtimalleri çok daha yüksektir.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Tüberküloz (Verem Hastalığı) Nedir? En çok kimlerde görülür?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!