Zona Hastalığı Nedir? Bulaşıcı mıdır? Öldürür mü?

Bebeklerde zona hastalığı nedir?
Zona Hastalığı

Jodd.net Sağlık – Zona hastalığı veya gece yanığı hastalığı ile alakalı bu haberimizde zona hastalığına iyi gelen bitkisel tedavi yöntemleri ile birlikte zona hastalığı bulaşıcı mıdır, bu konuda tecrübeli insanların yorumları gibi başlıklara da yer verilecektir.

Zon hastalığı nedir?

Zona hastalığı genellikle çocukluk döneminde ortaya çıkan ve halk arasında da Gece Yanığı olarak bilinen bir cilt rahatsızlığıdır. Bu rahatsızlığın neden olduğu rahatsızlıklardan biri de Suçiçeği hastalığıdır. Aslında Suçiçeği hastalığı kendiliğinden ortaya çıkmaz. Bu rahatsızlığın ortaya çıkmasında Zona hastalığının büyük payı vardır. Peki Zona Hastalığı nedir? Nasıl tedavi edilir? Merak edilenler için okumaya devam edin.

Zona Hastalığı Hakkında Merak Edilenler

Zona hastalığı hakkında merak edilen birçok soru bulunmakta. Öncelikle bu hastalığın çoğunlukla çocukluk yıllarında ortaya çıktığını söylemek gerek. Bir çeşit sinir iltihabı olarak bilinen Zona hastalığı, orta yaşlı insanlarda pek görülmese bile her yaştan insanda görülme ihtimali olan bir rahatsızlıktır.

Zona hastalığı nedir? Bulaşıcı mıdır? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?
Zona hastalığı nedir? Bulaşıcı mıdır? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?

Zona hastalığının ortaya çıkma nedenleri arasında Suçiçeği rahatsızlığı sırasında sinirlere yerleşen zoster virüsüdür. Bu virüs suçiçeği geçirdikten yıllar sonra bile ortaya çıkabilir. Böylece halk arasında Gece Yanığı olarak bilinen rahatsızlık ortaya çıkar. Daha çok bağışıklık sisteminin zayıflaması nedeni ile ortaya çıkar. Yani bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olan herhangi bir faktör Zona rahatsızlığının da nedeni olabilir. Çoğunlukla Suçiçeği çıkarmış olan kişilerde görülür.

Zona Hastalığı Tedavisi

Zona hastalığı tedavisi günümüzde mümkündür. İnsan vücudunda ortaya çıkan döküntülerle birlikte hızlı bir tanı koyma süreci yaşanırsa bölgesel ağrılar ve döküntülerin şiddeti azaltılabilir. Genellikle ağrıların azaltılmasında B vitamininden faydalanılmaktadır. Ayrıca bol bol sıvı tüketimi ve sağlıklı beslenme de hastalığın tedavisinde bağışıklığı destekleyen unsurlardır.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Zona Hastalığı Nedir? Bulaşıcı mıdır? Öldürür mü?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!