Behçet Hastalığı Nedir? Evde tedavisi nasıl yapılır?

Behçet hastalığı nedir
Behçet hastalığı nedir

Behçet hastalığının belirtileri nelerdir? İnsanların yaşamı boyunca karşılaşabileceği en ciddi sağlık sorunlarından olan Behçet hastalığı ya da başka bir değişle Behçet sendromu, bağışıklık sisteminde meydana gelen bir bozukluk nedeniyle oluşmaktadır. Tedavisi ise hastalık belirtilerine bağlı olarak gerçekleştirilmektedir.

Behçet Hastalığı Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Behçet hastalığı; vücudun bazı noktalarındaki kan damarlarının iltihaplanmasına neden olmaktadır. Vücudun bağışıklık sisteminin zedelenmesi ya da bozulması ile ortaya çıkan bu hastalık, çeşitli belirtiler gösterebilmektedir.

Genel olarak bakıldığından Behçet hastalığı belirtileri ağızda çıkan AFT yaraları, deri döküntü ve lezyonları, göz iltihaplanması, genital yaralar olarak örneklendirilebilmektedir. Öte yandan Behçet hastalığı görülen bazı insanların vücudunda sivilce benzeri yaralar da oluşabilmektedir.

Behçet Hastalığının Tedavisi Nasıl Yapılır?

obezite nedir
obezite nedir

Behçet hastalığı tedavisi genellikle hastalığın seyrine ve semptomlarına bağlı olarak değişmektedir. Bu hastalığın belli bir nedeni bulunmadığından özel bir tedavisi de bulunmamaktadır.

Genellikle ağız içindeki AFT yaraları için antisptikli gargaralar verilmekte, göz, sinir ve sindirim sisteminde yaşanan sorunlar için kortizonlu ilaçlar önerilmektedir.

Öte yandan kanser tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar ya da kolşisin de kullanılan Behçet hastalığı, genellikle alevlenme ve yatışma dönemi olmak üzere iki aşamada seyretmektedir.

Behçet hastalığı tedavi süreci de bu aşamalara bağlı olarak değişebilmektedir. İki yıllık bir tedavinin ardından semptomların ve sürecin yatışması ile ilaç tedavisi sonlandırılmaktadır.

Ancak göz tutulumu gibi durumlarda tedavi süreci uzun yıllar boyunca devam edebilmektedir.

Behçet hastalığı nedir
Behçet hastalığı nedir

Neden behçet hastalığı deniliyor?

Çünkü ilk defa 1937 yılında Türk bir Dermatolog olan  Prof. Dr. Hulusi Behçet tarafından tanımlandığından dolayı halk arasında behçet hastalığı olarak bilinegelmiştir. Kaynak

Editör: Recep Uysal

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Behçet Hastalığı Nedir? Evde tedavisi nasıl yapılır?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!