Mutlaka Okumanız Gereken Psikoloji Konulu Kitaplar (4 Kitap)

Mutlaka okunması gereken psikoloji kitapları
Mutlaka okunması gereken psikoloji kitapları

Herkes kendisinin ya da çevresindekilerin psikolojilerini merak ettiği için en az bir kez psikoloji ile ilgili yazılar okumuş, psikolojik rahatsızlıkları incelemişlerdir. Bunun altında yatan aslında biraz da merak duygusudur. Peki bize büyük katkıda bulunacak psikolojiyi konu alan okuma kitapları nelerdir? Bu yazımızda size bu kitaplardan ve içeriklerinden bahsettik. Şimdiden iyi okumalar dileriz!

Bu arada kitapları okuduysanız, okumayanlar için düşüncelerinizi yorum bölümünden paylaşırsanız fikir verecektir. Şimdiden teşekkürler. Psikoloji haberleri

Akıl Hastalarının İç Dünyası – Bert Kaplan

Akıl hastalarının iç dünyası kitabı - Bert Kaplan
Akıl hastalarının iç dünyası kitabı – Bert Kaplan

Yüzde on gibi büyük bir oranın şizofreni olduğu dünyamızda psikolojik rahatsızlığın iç yüzünü bilmemizin hem onlara yardım edebilmek hem de kendimize faydalı olabilmek adına önemli olduğunu söyleyen bu kitap psikolojik rahatsızlığa sahip kişilerin dünyasını anlatıyor.

Dört Arketip – Carl Gustav Jung

Dört Arketip – Carl Gustav Jung Kitap
Dört Arketip – Carl Gustav Jung Kitap

Jung tıp kökenli bir psikiyatristtir. Jung’un ortaya atmış olduğu kompleksler teorisi, psikolojik tiplemeler, sözcük çağrışımları gibi çalışmaları günümüzde dahi hala çok önemli bir yere sahiptir. Jung’un etkisi sadece psikoloji alanında değil sosyoloji, felsefe ve daha birçok alanda olduğu için adına yazılan kitaplar olmakla birlikte kendisinin yazmış olduğu kitaplar da sıklıkla okutulmaktadır. Bu kitap da onlardan sadece bir tanesidir.

Sevginin ve Şiddetin Kaynağı – Erich Fromm

Sevginin ve Şiddetin Kaynağı – Erich Fromm Kitap
Sevginin ve Şiddetin Kaynağı – Erich Fromm Kitap

Kitapta genel olarak anlatılan bir kişinin bir şey yaratmayı beceremiyorsa yok etmek yoluna gider. Yani kişi eğer güçlü birisi ise yaşam yaratır. Eğer güçlü değilse gücü daha farklı bir şeyden almak ister. Buna örnek olarak silah, bıçak verilebilir.

Camus da: “Yaşıyorum, öldürüyorum, yok etmenin insanı kendinden geçiren gücünü yaşıyorum; bununla karşılaştırıldığında yaratmanın gücü çocuk oyuncağından başka bir şey değildir.” diyerek durumu aslında özetlemiştir.

Kısacası her insan yaşantısında güçlü olmak için çabalamakta ve bunun var oluş mücadelesini vermektedir. Kimisi bu gücü doğru şekilde yönlendirebilmekte kimisi de gücü yanlış yollarda aramaktadır. Kitap genel olarak bunu anlatmaktadır.

Ölüm Korkusunu Yenmek – Irvin D. Yalom

Ölüm Korkusunu Yenmek – Irvin D. Yalom Kitap
Ölüm Korkusunu Yenmek – Irvin D. Yalom Kitap

Irvin Yalom’a en çok ilham veren söz: “Oyun bittiğinde oyun nasıl biterse bitsin bütün taşlar aynı kutuya konur.” Kitapta da bazı anların ve tercihlerin yaşmlarımızı fazlasıyla etkilediği hatta öyle ki yaşantımıza yön verdiği ele alınmıştır. Eğer ölümü inkar edersek I. Yalom’un inancına göre ölümü kabullenmemek yaşamı kaçırmakla eşdeğerdir. Mutluluğumuza engel olacak olan bu durumun önüne geçebilmek için ölümün varlığını kabul edip yaşanan her anı ona göre değerlendirmeliyiz.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Mutlaka Okumanız Gereken Psikoloji Konulu Kitaplar (4 Kitap)
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!