Aralıklı oruç diyeti hakkında merak edilen herşey!

Aralıklı oruç diyeti hakkında herşey!
Aralıklı oruç diyeti hakkında herşey!

Herkesin en çok merak ettiği diyet programı aralıklı oruç diyeti ile alakalı merak edilenleri editörlerimizden Sare Türk, araştırarak paylaştı. Bu haberde if diyeti olarak da bilinen aralıklı oruç diyeti nedir, nasıl uygulanır, diyet menüsü nasıldır, hangi tür yemekler veya içecekler içilmelidir? kaç kilo verebilirim, zararları veya yan etkileri nelerdir gibi soruların cevaplarına ulaşabileceksiniz.  Yazının içinde paylaştığımız resimlere tıklayarak farklı içerikleri okuyabilirsiniz. İyi okumalar.

Aralıklı oruç diyeti nedir?

Aralıklı Oruç Diyeti vücudunuzun belirli bölgelerinde biriken yağın kaybedilmesini ve metabolizmanızın çalışmasını sağlayarak hızlı bir şekilde fazla kilolarınızı vermenizi sağlayan oldukça popüler diyet listelerinden birisidir.

Diyet ve diğer kilo verme amaçlı programlardan farklı bir şekilde ve farklı saatlerde hiçbir yiyecek tüketmeden yapabildiğiniz diyet türüdür. Halk arasında birçok diyet türü bulunmaktadır. Lakin bilinmelidir ki her diyet türü aynı etkiyi vermez bununla birlikte diyetler amacına göre kullanılmalıdır.

Bazı diyet türleri kilo almak bazı diyetler ise kilo vermek amacıyla oluşturulmuştur. Diyetler kişinin kilosuna ve tüketim alışkanlığına göre değişim gösterebilmektedir. Bu yazıyı okumaya devam ettiğinizde aralıklı oruç diyetinin menüsü hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Aralıklı oruç diyeti
Aralıklı oruç diyeti

Dilerseniz Jodd Haber’in bir başka editörü Zeynep Kaplan tarafından hazırlanan aralıklı oruç diyeti nedir başlıklı makalemizi de okuyarak, daha farklı bilgilere ve detaylara ulaşabilirsiniz.

Aralıklı Oruç Diyeti Nasıl Yapılır?

Aralıklı Oruç Diyeti oldukça popüler diyet türlerinden birisidir. Peki aralıklı oruç diyeti nasıl yapılır? Bu diyet türü haftanın 5 gününe yayarak ve beş gün boyunca harcanan toplam enerji kadar enerji alımı yapılması üzerine kurulu olan Aralıklı Oruç Diyeti, geriye kalan iki günde ise erkeklerin 600, kadınların 500 kalori almasını tavsiye eden oruç şeklidir.

Bu kalori alımına çoğunlukla haftanın üçüncü ve beşinci günlerini seçen diyetliler bu diyeti düzenli bir şekilde uyguluyorlar. Bu diyet kişinin metabolizmasına göre haftada 1-2 kilo verdirebilmektedir.

Aralıklı Oruç Diyeti Menüsü Nasıldır?

Aralıklı Oruç Diyeti menüsü genellikle kişiye göre oluşturulmaktadır. Bunun sebebi daha sağlıklı ve daha dengeli bir şekilde kilo verimi sağlamaktır. Aralıklı Oruç Diyetini düzgün bir şekilde uygulamanız durumunda vücudunuzda oluşacak değişimleri bir hafta gibi kısa bir sürede hissedeceksinizdir. Aralıklı Oruç Diyetinin menüsü var mıdır?

Her diyet programında olduğu gibi Aralıklı Oruç Diyetinin de bir menüsü vardır. Menü dengeli ve sağlıklı bir şekilde hazırlanmış, kişinin en kısa sürede en iyi kilo verimi sağlamasını amaçlayarak düzenlenmiştir. Peki bu menü nedir?

İlk olarak uygulamanız gereken adım aralıklı olarak birinci öğünden önce 1 litre su ve 1 kupa kahve alımıdır. Daha sonrasında ikinci öğün için 2 yumurtalı ve peynirli bir omlet hazırlayabilir avokado ve yeşilliklerle de destekleyebilirsiniz. Bunun yanında 10-12 adet badem ve bir mandalina yiyebilirsiniz. İlk öğününüz sağlıklı olmalıdır ki gün içerisinde sağlığınız açısından bir risk oluşmasın ve bir problemle karşı karşıya kalmayın. İkinci öğüne kadar açlık hissetmeniz durumunda 1 bardak kefir içebilir ve bir avuç kabak çekirdeği atıştırabilirsiniz.

İkinci öğününüzü akşam saatlerinde yapabilirsiniz. İkinci öğün için 1-2 tabak kadar kıymalı ve zeytinyağlı karnabahar yemeği, 4 veya 5 yemek kaşığı kadar mercimek, bol mevsim salata ve içerisine zeytin yağı, sirke ekleyebilirsiniz. Son öğününüzden sonra başlamış olan oruç ile ertesi gün ilk öğününüze kadar sade maden suyu, su ve çay tüketimi yapabilirsiniz. Öğün saatlerinizi gün içerisindeki açlık durumunuza göre ve eşit aralıklarla ayarlamanız gerekmektedir.

Buse Terim'in zayıflama sırrı aralıklı oruç diyeti nedir?
Aralıklı oruç diyeti yapan ünlüler arasında Buse Terim’de bulunuyor. Fatih Terim’in kızı Buse Terim if diyeti ile tam 25 kilo verdi. Şaka gibi geliyor olsa da bu bir gerçektir. İşte detaylar..

Dikkat edilmesi gereken hususlar

Aralıklı Oruç Diyetini yapan birçok kişi mevcut bunun yanı sıra bu diyeti uygulamak isteyen bireylerin dikkat etmesi gereken birkaç nokta vardır. Son derece zayıf bir kiloya sahip olanlar ve yeme bozukluğuna sahip kişilerle birlikte 18 yaş altındaki çocuklara tavsiye edilmemektedir.

Bunun yanı sıra diyabet hastalığı gibi ciddi hastalığa sahip olan bireylerin de bu diyetin uygulanması tavsiye edilmez. Kortizol hormonu düzensizliğine sahip olan bireylerinde bu diyeti uygulamaması gerekir. Bu tür hastalık veya başka bir duruma sahip olan kişilerin bu diyetin yerine doktorlarında veya diyetisyenlerden bir liste yapılmasını isteyebilirsiniz.

Aralıklı Oruç Diyeti ile Ne Kadar Kilo Verilir?

Aralıklı Oruç Diyeti ile birçok kişi kilo vermeyi başardı. Diyet esnasında istikrarlı ve düzenli bir tutum sergilerseniz kilo vermeniz normalden daha kolay olabilir. Bunun yanında bazı kişiler 10 kilo hatta bazı kişiler 60 kiloya kadar kilo verimi sağlayabiliyorlar.

Aralıklı Oruç Diyeti günlük iki öğün en fazla 3 öğün ile sınırlandırılmalıdır. İdeal öğün sayısı ise 2’dir.

Aralıklı Oruç Diyeti birçok yararı bulunmaktadır. Bunların en başında vücudunuzda olan gereğinden fazla kilolar gelmektedir. Kilo vermek vücudunuzda hormonlarınızı düzene sokar, sağlıklı bir yaşam sürmenize olanak tanır.

Aralıklı Oruç Diyetinin yararları olduğu gibi zararları da vardır. Diyetin en çok görülen zararı ise ara sıra oluşabilen tansiyon düşüşüdür. Bunun yanında kişinin kendini yorgun hissetmesi ve tansiyon sebebi ile baş ağrısı, baş dönmesi problemlerine rastlanılabilmektedir. Daha fazla bilgiye ulaşmak için if diyeti ile kaç kilo verilir başlıklı makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.

If diyeti ile kaç kilo verilir Aralıklı oruç diyeti yorumları
IF Diyeti

Aralıklı Oruç Diyeti Ekşi Sözlük Yorumları

Aralıklı Oruç Diyeti hakkında birçok ekşi sözlük yorumu bulunmaktadır. Genel olarak özetleyecek olursak; normalden kat ve kat daha hızlı kilo verimi sağlandığı düzenli ve tedbirli davranarak uygulanması gerektiği, son derece az kiloya sahip olan insanlarla birlikte, sağlık problemine sahip olan kişiler ve belirtilen kişiler dışındaki kişilerin uygulayabileceği diyet adı altında birçok yorum yapılmıştır.

Editör: Sare Türk

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Aralıklı oruç diyeti hakkında merak edilen herşey!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!