Nüfus müdürlükleri hafta sonu yapılacak YKS nedeniyle açık olacak

YKS 2020 nüfus müdürlükleri
YKS 2020 nüfus müdürlükleri

Bu hafta sonu yapılacak olan YKS 2020 nedeniyle İstanbul valiliği tarafından nüfus müdürlüklerinin açık kalacağı açıklandı. Son birkaç haftadır koronavirüs nedeniyle öğrenciler tarafından özellike Twitter üzerinden başlatılan kampanyalar beklenilen etkiyi göstermedi ve tüm çabalara rağmen YSK iptal edilmedi, ertelenmedi.

ÖSYM’nin düzenlediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı 27 Haziran ile 28 Haziran’da yapılacaktır. İstanbul Valiliği, her hangi bir aksaklığın olmaması için hafta sonları nüfus müdürlüklerinin açık olacağını duyurdu.

İlçe nüfus müdürlüklerinde sadece kimlik kartı başvuruları alınacaktır. Cuma günü de akşam saat 20:00’a kadar açık olacak olan nüfus müdürlükleri 27 Haziran 2020’de sabah 07:00 ile 13:00 arası, pazar günü yani 28 haziran 2020’de ise sabah 07:00 ile 16:00 arasında açık olarak, hizmet verecektir.

Sınava katılacak olan öğrenciler olur da kimliklerini veya nüfus cüzdanlarını kaybederlerse yeni kimlik kartı başvurusunu hemen yaparak, birkaç dakika içinde alabilecekler. Öğrencilerin kimlik yenileme işlemlerinin yapılabilmesi için sınav giriş belgesi ile birlikte 2 adet fotoğraf yanların götürmesi gerekiyor. Nüfus müdürlükleri cumartesi ve pazar günlerinde geçici kimlik kartı verecekler ve sınava girişte geçerli olacaktır.

Editör: Yakup Kaplan

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Nüfus müdürlükleri hafta sonu yapılacak YKS nedeniyle açık olacak
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!