Aort Anevrizmaları ve neden olduğu şikayetler

Aort anevrizması şikayetleri
Aort anevrizması şikayetleri

Aort damarı vücudun tümünü besleyen kanın akışını sağlamaktadır. Bu bakımdan aort ana şebeke borusuna benzetilebilir. Aort anevrizmaları damar üzerinde meydana gelen keseciklere verilen isimdir. Bu kesecikler çeşitli nedenlere bağlı olarak damarda oluşabilen genişlemelerden dolayı oluşmaktadırlar. Anevrizma olgusu oldukça tehlikeli olarak nitelendirilmektedir. Adeta her an patlama olasılığı olan bir bombaya benzetilmektedir. Bu nedenle teşhisine ve tedavisine yönelik olarak yapılan uygulamalar çok önemlidirler.

Aort Anevrizmaları ve Neden Olduğu Şikayetler

Aortta meydana gelebilen anevrizmalar belirli bir büyüklüğe ulaşıncaya kadar herhangi bir şikayete neden olmadan ilerleyebilirler. Bu şikayetlerden bazıları şunlardır;

  • Baskı Sorunu: Damardaki keseler ancak belli bir fiziksel boyuta ulaşınca baskıya yol açarlar. Çünkü büyüme olunca çevresinde bulunan dokuları baskı altına alabilir.
  • Fistül Sorunu: Aort Anevrizmaları tanı koyma işleminin konmasını sağlayan olgulardan biridir. Anevrizma büyüdüğü zaman kendisine yakın damarların ya da organların duvarında incelme olmasına yol açabilmektedir.
  • Yırtılma Olması: Aort Anevrizmaları belirtilerinden biri olarak kabul edilir. Ölüme neden olabilir.

Aort anevrizması tanısı

stres nedir
stres nedir

Aort Anevrizmaları Tanı işlemi için görüntüleme olarak bilinen tıbbi teşhis yöntemleri kullanılır. Ultrason, anjiyografi ve MR bu yöntemlerdendir. Ayrıca belirtilen yöntemlerden biri olan BT anjiyografi yöntemi de durumun kolaylıkla belirlenmesini sağlar. Tanı koyma işlemi sonrası tedavi aşamasına geçilebilir. Uygulanacak olan tedavi yöntemi damarda oluşan anevrizmanın fiziksel büyüklüğüne bağlı olarak değişebilmektedir.

Recep Uysal / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Aort Anevrizmaları ve neden olduğu şikayetler
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!