Mitral kapak hastalık nedenleri ve belirtileri nedir?

mitral kapak hastaliklari
mitral kapak hastaliklari

Mitral kapaklar kalbin iç tarafında üst taraf sol bölme ile alt taraftaki sol yandaki bölme olan sol karıncık olarak adlandırılan yapılardır. Bu yapıların görevi kalbe gelen kanın geriye doğru ilerlemesini engeller. Mitral kapak hastalıkları bu yapıda daralma oluşması ile başlamaktadır. Hastalığın belirti gösterebilmesi için daralmanın belli bir değerden daha küçük olmasıyla başlar.

Mitral Kapak Hastalıkları Nedenleri

  • Ateşli eklem romatizması: Hastalığa yol açan mikrop eklemlerde ağrı ve şişmeye neden olur. Eğer hastalığı oluşturan mikrop kalp kapakçığına ulaşırsa kapakçıkta hasar oluşturur.
  • Mitral kapakçık sol kulakçığa kadar sarkarsa: Kapakçığın tutunduğu iplik şeklindeki dokuların sol kulakçığa sarkmasının sonucunda görülür. Genetiktir ve kadınlarda sık görülür.
  • Mitral Kapak Hastalıkları Nedenleri arasında doğuştan gelen anormallikler, kalp krizi geçirmiş olmak ve kalp iltihabı geçirmiş olmak da hastalığı oluşturan nedenlerdendir.

Mitral Kapak Hastalık Belirtileri

Hastalarda görülen şikayetler hasta dinlenme halinde iken ya da efor harcaması sonucunda görülebilmektedir. Eğer şikâyetler hasta dinleniyorken görülürse bu durumda rahatsızlığın ilerleme gösterdiği gibi bir sonuç çıkar. Şikâyetler arasında çalışma sırasında göğüs ağrısı oluşması, çabuk yorulma durumu, kanlı balgam atılması, çarpıntı ve nefes alıp vermede zorlanma bulunmaktadır. Hastalarda sıklıkla kalp ritminde bozulma şikayeti görülebilmektedir. Ritim bozukluğu mitral kapakların genişlemesi sonucu görülür sonuçta akciğerlerde sıvı birikir ve nefes darlığı oluşur.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Mitral kapak hastalık nedenleri ve belirtileri nedir?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!