Turistler için covid-19 testi nerede yapılır? Ücreti ne kadar?

turist covid-19 test merkezleri ve fiyatı
turist covid-19 test merkezleri ve fiyatı

Covid-19 testi nedir? Turistler için korona testi nasıl yapılır? Her ne kadar Türkiye’ye turistler gelmiyor olsa da 1 Temmuz itibariyle bazı Avrupa ülkeleri ülke dışına çıkmak isteyen vatandaşları için sınır kapılarını açmayı planlıyor. Henüz Türkiye’ye izin verilip verilmediği bilinmiyor olsa da Türkiye’de gelecek olan turistler için gerekli hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Yurtdışında Türkiye’ye gelen turistler için özellikle tatil bölgelerindeki hava alanlarında covid-19 test merkezleri ile ülkelerine döndüklerinde 14 gün boyunca karantinada kalmamaları için test olabilecekler. İstanbul başta olmak üzere Antalya, İzmir, Mersin gibi illerimizde 15 Temmuz’dan itibaren covid-19 test merkezleri aktif olarak çalışmaya başlayacaktır.

Covid-19 testi nerede yapılıyor?

Evvela, Türkiye’ye gelecek olan turistlerde resmi sağlık raporlarının olması gerekiyor. Ülkeye giriş yaptıklarında da bir takım testlerden geçecek olan turistler ülkelerine dönmeden önce yaptıracakları covid-19 testlerini mutlaka yapmaları gerekiyor. Özellikle Almanya ve Avusturya’dan gelmişseniz mutlaka bu testleri yaparak, sonuçları ülkenize bildirmelisiniz.

Testleri sınır kapılarından veya havaalanlarından yaptırabiliyorsunuz. Hiç şüphesiz, sınır kapılarında oluşacak olan yoğunluğu azaltmak ve virüsün yayılma riskini en aza indirmek için turistlerin veya yerli vatandaşların sağlık bakanlığının internet sitesinde yer alan covid-19 test merkezleri listesinde yer alan kurumlarda yaptırmaları önerildi.

Covid-19 test ücreti ne kadar olacak?

Yurtdışında gelen turistler için almaları gerekli olan bu testin ücreti de belli oldu. Türkiye para birimiyle 110 TL olacak olan covid-19 testi takribi olarak 15-16 euro’ya tekabül ediyor. Eğer hastalık belirtisi varsa ücret alınmayacaktır. Fakat test sonucu negatif çıkanlar ise 110 TL ödeyeceklerdir.

ÖDEMELERİ BANKAYA YAPACAKSINIZ!

Unutmamanız gereken birşey var! Ödemeleri test merkezlerinde yapmanız mümkün değildir. Eğer covid-19 testi yaptırmanız gerekiyorsa internet bankacılığı veya direkt şube üzerinden Halkbank’a yapmanız gerekmektedir. Almış olduğunuz dekont ile birlikte covid-19 test merkezlerinden testlerinizi yaptırabilirsiniz.

Covid-19 test sonuçları ne zaman çıkıyor?

Bakanlık tarafından iddia edildiğine göre yapılacak olan testlerin sonuçları 2-3 saat içerisinde çıkmaktadır. Eğer Türkiye vatandaşıysanız sonuçlar e-Devlet’te bulunan e-Nabız’a yüklenecektir.

Salih Yıldız / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Turistler için covid-19 testi nerede yapılır? Ücreti ne kadar?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!