İbrahim Halil Yıldız Kimdir? Aslen nerelidir?

featured

Jodd.net Özel – Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 2 yıl önce gerçekleşmiş olan seçimlerde yaşanan tartışma sonucu 4 kişinin ölmesiyle sonuçlanan kavgada kardeşi Mehmet Şah Yıldız’ı kaybeden İbrahim Halil Yıldız kimdir? Aslen nerelidir, ne iş yapar? Hepsi ve daha fazlası bu kısa biyografi haberde..

İbrahim Halil Yıldız Kimdir?

01 Ocak 1976’da Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde dünyaya gelen Yıldız, ilkokuldan liseye kadar olan eğitimini Suruç’ta aldıktan sonra Kıbrıs’ta bulunan Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Hukuk bölümünden mezun oldu. Aslen kürttür. Annesinin adı Cemile, babasının adı Osman’dır. Varlıklı ve kalabalık bir ailenin en küçük çocuklarındandır. Babası 3 kadınla evlenmiş, en küçük kardeşi şimdilerde 10 yaşındadır. Kendisi de evli olan Av. İ. Halil Yıldız’ın 3 çocuğu bulunmaktadır.

Siyasete girmesi 2014’e dayanmaktadır. O zamanlar Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinden AKP belediye başkan adaylığını koyan Yıldız, az bir farkla seçimi kaybetmişti. Seçimi kaybettiği için çalışmaları durdurmayan Yıldız’a ailesi ve akrabaları tam destek verince bu defa 26. dönem Türkiye genel seçimlerinde AKP’den Şanlıurfa milletvekili seçilen İbrahim Halil Yıldız seçimlerden hemen önce Suruç’ta meydana gelen tartışma sonrası çıkan silahlı kavgada kardeşi Mehmet Şah Yıldız’ı kaybetmiştir.

İbrahim Halil Yıldız’ın resmi twitter hesabı: @av_ihalilyildiz‘dır.

Olay nasıl gerçekleşti?

Seçim öncesi propaganda yapmak için esnafları dolaşan İbrahim Yıldız ve akrabaları Suruç’ta Esvet Şenyaşar’ın çocukları tarafından işletilen ve 1 milyoncu pazarı olarak bilinen bölgedeki dükkanlarında -paylaşılan videolardan izlediğimiz kadarıyla- ilk önce tartışma başlıyor. Sonrasında sopaların konuştuğu kavga büyüyerek silahlar patlamaya başlıyor.

Olay yerinde Esvet Şenyaşar’ın oğullarından Adil Şenyaşar silahla yaralanarak, olay yerinde hayatını kaybediyor. Diğer kardeşi Celal Şenyaşar, Ferit Şenyaşar ve baba Esvet Şenyaşar ile birlikte İbrahim Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız da olay yerinde yaralanıyorlar.

İddia edildiğine göre üvey ağabeyi Mehmet Şah Yıldız hastaneye kaldırıldığı esnada hayatını kaybederken esnaflardan Esvet Şenyaşar ve Celal Şenyaşar ise hastanede hayatını kaybediyor. Ferit Şenyaşar’ın sağlık durumu iyiye gitmiş ve taburcu olmuştur. Şimdilerde kardeşleri ve babasının öldüğü olayın davasının peşinden koşmaktadır.

Elbette olayın iç yüzünü olay yerinde olmadığımızdan dolayı tam olarak bilmemiz mümkün değildir. Yukarıda aktardığımız bilgiler internetten araştırdığımız, videolardan izlediğimiz kadarıyla edindiğimiz bilgilerdir. Sizler olayın iç yüzünü farklı şekilde biliyorsanız yorum alanından görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Mesut Çelik / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
İbrahim Halil Yıldız Kimdir? Aslen nerelidir?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!