Optik lens kullanmanın zararları nelerdir? Bilmeniz gerekenler

Lens kullanmanın zararları
Lens kullanmanın zararları

Lens takmak zararlı mıdır? Lens takmanın zararları nelerdir? Birçok insan göz rahatsızlıklarından dolayı lens kullanıyor, bunun yanı sıra gözlük kullanımı da göz rahatsızlıklarında daha başarılı bir yöntem diyebiliriz.

Gerek görünüm gerekse göz sağlığı için lensler birçok birey tarafından tercih edilmektedir. Peki lens kullanımının gözlerimiz için ne gibi zararları var biliyor musunuz?

Gözlüğün, estetik noktasında ortaya çıkardığı probleme karşı çözüm niteliğinde olan lens, bunun yanında göz rengi seçenekleri sunmasından dolayı insanlar tarafından oldukça dikkat çekiyor.

Bu nedenle son zamanlarda lens kullanımı büyük ölçüde arttı. Öte yandan lens kullanan kişilerin lenslerin gözlere olan zararlarını bilmemesi ilerleyen zamanlarda birçok problemin oluşumuna sebebiyet veriyor.

Elastik yapıya sahip olan lensler yapısı ve içerisinde barındırdığı kimyasallar nedeniyle gözlere büyük zararlar verebiliyor.

lens kullanmak ve zararları
lens kullanmak ve zararları

Lens Korneayı İnceltiyor mu?

Gözlerde kuruma problemlerine sebebiyet veren lensler gözlerin yapı taşı olan korneayı inceltebiliyor. Lenslerin takılmasından sonra göz bu yabancı cismin sertleşmemesi için normalden fazla bir şekilde sıvı üretmek zorunda kalıyor, bu durum ise gözlerin uzun süre sonra kurumasına ve kızarmasına neden oluyor.

Gözler bu durum sonrasında, daha kolay enfeksiyon kapabilir. Göz kuruluğu bir zaman sonra gözlerin bulanık görmesine ve net görmesine neden olur.

Gözlerinize takacağınız birçok lens, hazırda olan bulanıklığı arttıracağından gözlerinizin bozulmuş olan derecelerini de arttıracaktır. Gözlükler gibi lensler de çizilebildiği için, uzun süre kullanacağınız lensler, baş dönmesi, mide bulantısı ve göz kararması rahatsızlığı yaşatabilir.

Gözlerinizden farklı renkte olan renkli lensler normal lense göre daha çok zarar verebildiğinden keratometri değerlerine dikkat edilerek kullanılmalıdır. Lakin dikkatsiz kullanılan lensler kişide; kısa süreli körlüğe, güne ışığının gözlere daha fazla zarar vermesine ve kısa süreli görme kaybı oluşturabilir.

Uzun süre gözde bekletilen lens içerisinde bulundurduğu sıvı maddesi ile göz sıvısının tepkimeye girmesine ve göz iltihaplanmasına neden olabilir, gece yatarken lensle uyulması durumunda gözler geçici körlüğe neden olmakla beraber, alerjik reaksiyonlara da neden olabiliyor.

Lens Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gereken?

  • Duşa, denize ve havuza girerken lensler çıkarılmalıdır.
  • Gözlere olası bir su kaçması durumunda lensler yerinden çıkabilir ve göz bebeğine zarar verebilir.
  • Eller yıkandıktan sonra çıkarılmalıdır.
  • Makyaj yaptıktan sonra takılmalı ve makyaj temizlendikten sonra gözden çıkarılmalıdır.

Ayrıca göz hastalıkları uzmanı Özgür Yaşar’ın lens kullanımı ile alakalı videoda belirtilen uyarılarını izlemenizi tavsiye ederiz.

Lens kullanırken nelere dikkat edilmelidir?

Sare Türk / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Optik lens kullanmanın zararları nelerdir? Bilmeniz gerekenler
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!