Göz kanaması neden olur? Göz kanamasına ne iyi gelir?

Göz kanaması nasıl geçer
Göz kanaması nasıl geçer

Göz kanaması nedir? Zaman zaman başınıza gelmiş olabilir. Bu nedenle şu anda göz kanamasına ne iyi gelir veya göz kanaması nasıl geçer diye merak ediyor olabilirsiniz. Bu haberimizde editörlerimizden Sare Türk, sizler için göz kanaması ile alakalı merak edilen soruları cevapladı. İyi okumalar..

Göz kanaması nedir?

Halk arasında göz kızarması olarak da bilinen göz kanlanması, hayatımızda birçok kişinin başına gelen olaylardandır. Göz kanamasının birçok nedeni bulunuyor.

Televizyon ekranına uzun süre odaklanmak, yüksek derecede hapşırmak ve öksürmek, uykusuzluk gibi birçok neden gözlerin kanamasına ve kızarmasına sebebiyet olur.

Bunun yanı sıra göz kanamasının oluşmasında mevsimsel alerjilerde etkilidir. Göz tansiyonu ve göz kuruluğu, gözlerin beyaz alanında bulunan kılcal damarları kırabilir ve kızarmasına neden olur.

Oldukça fazla sebebi olan göz kanamasının nedeni araştırılmalı ve geç kalınmadan önlemler alınmalıdır. Özellikle de tek gözde karşılaşılan bu problem, iki gözde kanlanmaya göre daha fazla risk taşır.

Göz kanaması; kaşıntı, sulanma, görme kaybı, ışık etrafında hare görme ve ağrı gibi şikayetlerin doğmasına sebebiyet verir. En çok kaşıntı sonrasında gözlerde kanama olduğu görülmektedir.

Yukarıda sıraladığım şikayetlere sahip olan kişilerin bir an önce bir doktora görünmesi ve muayene edilmesi gerekmektedir. Bu rahatsızlığı sıklıkla yaşayan kişilerin merak ettiği sorulardan: “Göz kanaması nasıl geçer?” sorusuna cevaplar vereceğiz.

Göz kanaması neden olur?
Göz kanaması neden olur?

Göz Kanaması Nasıl oluşur?

Gözünüzün beyaz kısmı ile göz yüzeyinde koruyucu bir tabaka vardır. Bu kalın ve şeffaf tabakanın arasında konumlanan kılcal damarların dış ve iç etmenler sebebiyle hasar alması sonucunda kanaması göz kanamasını oluşturur.

Burada konumlanan birçok kılcal damarın genişlemesi, kan toplaması ile oluşum gösteren göz kanaması, birçok birey tarafından ciddiye alınmasa da aslında altında birçok neden taşıyabilmektedir.

Göz kanamasının ihmal edilmesi durumunda göz ciddi hasarlar alabilir hatta körlüğe kadar ilerleyebilir. Öte yandan göz kanamasının altında sağlık sorunları, tansiyon, çevresel etmenler ve yaşam tarzı da nedenler arasındadır.

Göz kanaması nasıl geçer?

Gözde oluşan kanlanmanın veya göz kanaması tedavisi, oluşan kanlanmaya neden olan rahatsızlığın tespit edilmesi ve iyileştirilmesi ile gerçekleştirilir.

Göz ile bağlantılı olarak oluşan rahatsızlıkların tedavisi için göz damlası, oral ilaçlar ve antibiyotikli kremler kullanılabilir. Göz kanaması için kullanılması planlanan ilaçların bir reçete ile alınmasına dikkat edin.

Gözlerin beyaz kısmındaki kanamalardan oluşan göz kanlanması rahatsızlığının nedeni erken teşhis uygulanmaması ve tedavi edilmemesi durumunda kör olmasına veya başka bir sağlık sorunu ile karşılaşmasına sebep olabilir.

Göz kanaması kaç günde geçer?

Bu sorunun cevabını vermek zordur. Bazı insanlarda dakikalar içinde geçerken bazılarında günler sürebilir. Eğer gözlerinizde görme bozuklukları, yanma, ağrı veya başka şikayetler başladıysa mutlaka doktora görünmenizi tavsiye ederiz.

Sare Türk / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Göz kanaması neden olur? Göz kanamasına ne iyi gelir?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!