Kaş bakımı ve kirpik bakımı nasıl yapılır? 2020 püf noktaları

Kaş bakımı ve kirpik bakımı önerileri 2020
Kaş bakımı ve kirpik bakımı önerileri 2020

Bir kadının olmazsa olmazlarından biri de kaşların ve kirpiklerin 10 üzerinden 10 puan almasıdır. Bunu yapmak için birkaç tüyo paylaşacağız. Konuyla alakalı olarak editörlerimizden Sare Türk, kaş bakımı ve kirpik bakımı ile alakalı birkaç tüyo paylaştı. İyi okumalar.

Kaş bakımı / kirpik bakımı

Kaş ve kirpiklerimizin gür olması güzelliğinize güzellik katacaktır. Tam da bu sebepten kaş ve kirpik bakımı önemlidir. Kullanılan ürünler, yaşam biçimleri ve hormonlar gibi sebepler kaş ve kirpik dökülmelerine sebep olmaktadır.

Sık sık rimel kullanmak, bazı hormonel rahatsızlıklara sahip olmak ve yaş ilerlemesi de kaşlarımızın, kirpiklerimizin dökülmesine neden olmaktadır. Biz de bunlara değineceğiz ve ne yapmalısınız ya da ne yapmamalısınız gibi noktalardan bahsedeceğiz.

Makyajınızı Silmeden Uyumayın

Makyajı temizlemeden uyumak hem kaşlarımızın hem de kirpiklerimizin dökülmesine neden olmaktadır. Bu yüzden de ne olursa olsun makyajımızı silmeden uyumak bakım açısından uygun olmayan bir davranıştır.

Makyaj Malzemeleriniz Size Özel Olsun

Makyaj malzemeleri direkt olarak cildimize temas eden ürünler olduğu için uzun süre kalması da direkt olarak olumsuz etki edecek hatta dökülmelerine neden olacaktır. Farklı kişilerin makyaj malzemelerini kullanmanız kişide bulunan bazı bakteri ve virüslerin size de geçmesine sebep olacaktır. Bu yüzden kendinize özel malzemeleri kullanmalısınız. Hatta kozmetik mağazalarına gittiğinizde deneme ürünlerini kullanmamanız sağlık açısından önemli olacaktır.

Doğal Yağlardan Faydalanın

Zeytinyağı, badem yağı, çam terebentin yağı, hindistancevizi yağı, hint yağı gibi yağlar saçlarınıza faydalı olduğu gibi kaş ve kirpikleriniz için de çok yararlıdır. Bu tarz yağları düzenli kullanmanızı öneririz.

Bakım Kürleri Oluşturun

Kendinize ve cildinize iyi geldiğine inandığınız alerjinizin bulunmadığı yağlardan ve doğal bakım ürünlerinden faydalanarak karışımlar oluşturabilirsiniz. Bu karışımları düzenli olarak uygulayabilir gür kaş ve kirpiklere kavuşabilirsiniz.

Yeşil Çay ve Lavanta Gibi Doğal Ürünleri Kullanın

Yeşil çayın hem vücudumuza hem de cildimize olan faydasını biliyoruz. Peki kıl diplerine olan faydasını duymuş muydunuz? Hem gürleştirirken hem de bakım yaparak ışıltı kazandıran yeşil çay bu özelliği ile lavantaya benziyor. Denemeye ne dersiniz?

Sare Türk / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Kaş bakımı ve kirpik bakımı nasıl yapılır? 2020 püf noktaları
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!