Saç Boyaları ve Saç Boyalarının Saça Verdiği Zararlar Nelerdir?

saç boyası zararları nelerdir
saç boyası zararları nelerdir

Her ne kadar erkekler de saçlarını boyuyor olsa da şüphesiz kıyaslama yaptığınızda kadınların -tabir yerindeyse- tozuna bile yetişemezler. Bu haberimizde saç boyalarının saçlara verdiği zararlar nelerdir, saç boyalarının kullanımı zararlı mıdır gibi konulara değindi editörlerimizden Sare Türk. İyi okumalar dileriz.

Saç boyaları hakkında

Saçınızın rengini değiştirmek istiyorsanız ya da beyazlarınız varsa ve onları kapatmak istiyorsanız ilk akla gelen yöntem saçları boyamak olacaktır.

Her ne kadar ilk başta işe yarıyor gibi görünse de bu yöntem zaman içerisinde saçlara ve saç köklerine zarar vermektedir. Saç dökülmelerine ve saç kuruluklarına neden olmaktadır.

Saçlarımızı farklı renklere boyamak isteyebiliriz. Bu farklılık bazı bedellere sahiptir. Renk değişikliğine uğratmak istediğimiz için kullandığımız boyalar çok büyük oranda kimyasal içerirler.

Saç boyaları kimyasal içerir

Saç boyamanın zararları nelerdir?
Saç boyamanın zararları nelerdir?

Bu yüzden saç tellerimiz incelir ve koparlar. Bunun yanında saç boyasının içermiş olduğu bazı kimyasal maddeler lenfoma kanserine neden olmaktadır. Bu kanser türü de ne yazık ki ölümlere neden olabilmektedir.

Saç boyaları saç derisinde kızarıklıklara ve kepeklenmeye de sebep olabilmektedir. Bu sebeple de saç derisinde yaralara neden olabilir. Ayrıca bazı boyalara bazı kişilerin allerjileri bulunmaktadır. Boya içeriklerine dikkat edilmelidir.

Saç boyaları saçlarda incelmeye sebep olduğu için sertleşmeye de neden olmaktadır. İnceler saçlar birbirine çok karışır ve kırılmalar da oluşabilir.

Kalıcı hasarlara neden olabileceğini biliyor muydunuz?

Saç boyama işlemi yapılırken boyama yapılan ortamın dışarıdan hava geliyor olması çok önemlidir. Çünkü kimyasal madde içeren saç boyaları solunum yollarımız ile ciğerlerimize giderek kalıcı hasarlar verebilmektedir.

Son olarak da saç boyama işlemi yapılırken maske takmanız da hem solunum yollarına kimyasal maddelerin kaçmaması adına hem de alerjik bir durum söz konusu ise cilde gelip kızarıklıklar oluşmaması adına çok önemlidir.

Sare Türk / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Saç Boyaları ve Saç Boyalarının Saça Verdiği Zararlar Nelerdir?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!