Dudak kuruması neden olur? Dudak çatlaması nasıl geçer?

Dudak çatlaması bitkisel öneriler
Dudak çatlaması bitkisel öneriler

Dudak çatlaması nasıl geçer? Dudak kuruması neredeyse herkesin başına gelen sağlık problemlerinden birisidir. Dudak kuruması dudak estetiğimizin bozulmasını sağladığı gibi bunun yanı sıra iç hastalıkların habercisi de olabilir. Çatlamış dudaklar kurtulmak için çeşitli yollar var.

Dudak çatlamaları ve kuruması mevsimsel etkenler sebebiyle de olabilir. Yaz mevsiminde büyük etken olan güneş ve kış mevsiminde ki soğuk hava dudakların çatlamasına ve kurumasına neden olabiliyor. Bu yazımızda dudak çatlamasının nedenlerine ve çözümlerine değineceğiz.

DUDAK KURUMASININ NEDENLERİ

Dudak kurumasına ne iyi gelir
Dudak kurumasına ne iyi gelir

Dudaklarımız birçok faktörden dolayı kuruyabiliyor ve çatlayabiliyor. Bir şeyler tüketirken dudak çatlakları ve kurulukları nedeniyle rahatsızlık yaşayabiliyoruz. Peki dudak çatlaması neden oluyor?

Dudak çatlaması biraz önce de belirttiğimiz gibi birçok faktör sebebiyle oluşabilmektedir. Bunların yanı sıra belirtmek gerekir ki. Dudakların yalanması da dudakların kurumasına sebebiyet verebiliyor.

Dudakların yalanmaya başlanması dudakların daha hızlı kurumasına ve bu sebeple cildin kuru kalmasına sebebiyet verir, bu duruma göre nemlendirilme yapılmaz ise dudaklar kısa bir süre içerisinde soyulmaya başlar.

Ayrıca soğuk ve kuru hava şartlarında dudakların soyulmasına sebep olan başlıca sebeplerdendir. Soğuk ve kuru rüzgarlar, güneş ışığı ve toz gibi doğal nedenler de bazen dudaklarda soyulmaya sebebiyet verir. Dudakların kuruması daha sonrasında çatlamasına ve kanamasına neden olur.

Dudaklar için kullanılan makyaj malzemeleri gibi kozmetik ürünlerinin aşırı kullanılması durumunda dudaklar soyulmaya ve kurumaya başlar.

İlerleyen süreçte son derece acıya ve estetiğinin bozulmasına neden olan bu duruma karşı erken önlemler almak gerekir. Çoğunlukla dudak çatlakları ve kuruluğu kış mevsiminde karşılaşılan durumlardandır.

Ancak belirtmek gerekir ki özel bakım almadıkça, dudaklar her zaman kuru ve pullu hale gelebilmektedir.

DUDAK KURUMASI NASIL GEÇER?

Dudak çatlaması nasıl geçer?
Dudak çatlaması nasıl geçer?

Stresli olduğunuzda dudaklarınızı ısırmaktan kaçınmanız gerekiyor. Stresli olan kişiler çoğunlukla dudaklarını ısırmaya ve soymaya yeltenebiliyor.

Dudak Balsamı kullanmaya özen gösterin ve makyaj malzemelerini fazla kullanmaktan kaçının. En çok kullandığınız dudak balsamlarını kullanarak dudaklarınızı düzenli bir şekilde nemlendirmeye özen gösterin.

Bunların yanı sıra doğal yollara başvurun. Zeytinyağını uyumadan önce dudaklarınıza sürebilirsiniz. En önemli tedavi yöntemlerinden birisi de dengeli ve sağlıklı beslenmektir. Sağlıklı ürünler tüketmeye özen gösterin.

Sare Türk / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
2
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Dudak kuruması neden olur? Dudak çatlaması nasıl geçer?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!