Vitamin eksikliğinin belirtileri hakkında Uğur Dilek Çalap yorumları

Vitamin eksikliğinin belirtileri
Vitamin eksikliğinin belirtileri

DHA AJANDA – İç hastalıkları uzmanı öğretim görevlisi Dr. Uğur Dilek Çalap, vitamin eksikliği belirtilerini sıralarken uykusuzluk, enerji düşüklüğü, vücudun çeşitli yerlerindeki ağrılar sadece birkaç tanesidir diyor. Dengeli beslenme sağlıklı bir birey olmak için gereklidir ancak düzenli uyku, çeşitli egzersizler de sağlıklı olmanızı sağlayan başka etmenlerdir.

Doktor uğur dilek çalap vitamin eksikliği
Doktor uğur dilek çalap vitamin eksikliği

Medicana International İstanbul Hastanesi’nde görev yapan uzmanlık alanı iç hastalıklar olan aynı zamanda öğretim görevlisi Dr. Uğur Dilek Çalap halsizlik ve vitamin eksikliği hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Dr. Çalap, bir insanın sağlıklı bir yaşam sürmesi için gıdaların ve alınan vitaminlerin oldukça etkili olduğunu söyledi.

VİTAMİNLER 2 GRUBA AYRILMAKTADIR

Vitaminler suda eriyen vitaminler ve yağda eriyen vitaminler olmak üzere ikiye ayrılır ve bunların insan vücuduna etkileri oldukça yüksektir. Vitaminler cildimizin, dokularımızın, organlarımızın ve kimlerin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayarak normal vücut fonksiyonlarının yerine getirilmesinde büyük rol oynar. Eğer yeterince alınmadığı zaman doktor kontrolünde takviye olarak alınabilirler. Bu nedenle vitamin eksikliği başka şikyetlerin de oluşmasına neden olabilir diyor Dr. Çalap.

KEMİK VE DERİ HASTALIKLARI OLUŞABİLİR

Vitamin eksikliğinin neden olduğu hastalıkların başında kansızlık, sinir sistemi şikayetleri, görme sorunları, deri hastalıkları ve kemik hastalıkları gelmektedir. Buna bağlı olarak enerjinizde düşüş yaşanması, halsizlik hissi veya yorgunluk olarak ortaya çıkabileceği gibi hafıza sorunlarına da yol açabilir. Genel olarak bakıldığında vitamin eksikliği nedeniyle uykusuzluk ve eklem-kas ağrıları gibi şikayetler görünmektedir.

FİZİKSEL VE ZİHİNSEL YORGUNLUĞA NEDEN OLUR

Vitamin eksikliğinin nedenleri sonucu hem fiziksel hem de zihinsel yorgunluk oluşabilir. Bunlardan ilki yani fiziksel yorgunluk ile kas yorungluğu nedeniyle gündelik işleri yapamama gibi sorunlar oluşurken zihinsel yorgunluk ile konsantre olamama, halk arasındaki tabirle dalıp gitme denilen sorunlara yol açar. Zihinsel yorgunluk ayrıca dalgın olup, uykulu olmanıza da neden olabilir. Bu noktada vitamin takviyesi ile bu sorunlardan kurtulabilirsiniz.

VİTAMİN EKSİKLİĞİ HASTALIKLARA NEDEN OLABİLİR

Dr. Uğur Dilek Çalap, günümüzde en çok B12 vitamin eksikliğine bağlı sorunların arttığını belirtti. B12 vitaminin eksik alınması durumunda kandaki alyuvarların yenilenmesi zor olmakta ve sinir sistemi de zayıf kalmaktadır. Eğer az miktarda B12 alıyorsanız veya hiç almıyorsanız bu sizde kendinizi yorgun hissetmenize, sinir sisteminizde sorunlar yaşamanıza, iştahınızın azalmasına ve kansızlık hastalığı olarak bilinen anemiye neden olabilir.

ZEYNEP KAPLAN / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Vitamin eksikliğinin belirtileri hakkında Uğur Dilek Çalap yorumları
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!