Kadına şiddete hayır meydan okuma görevi, kadın dayanışması ile büyüyor!

Kadın dayanışması, kadına şiddete hayır
Kadın dayanışması, kadına şiddete hayır

#kadındayanışması – Son zamanlarda artan kadın cinayetleri veya kadına yönelik şiddet nedeniyle Instagram’da birçok ünlünün de destek verdiği #womenempowerment veya #kadındayanışması, kadına şiddete hayır gibi etiketleri Twitter’da çok konuşulan konulardan oldu.

Instagram’dan birçok kadın ünlü, fotoğraflarını paylaşarak yorum kısmına #kadındayanışması etiketini yapıştırdı. Ünlülerden bazıları Sinem Kobal, Larissa Gacemer, Yeşim Salkım, Seçil Buket Akıncı, Aslı Enver, Hazar Ergüçlü gibi isimler gri efekt verilmiş fotoğraflarla paylaştılar. >> YORUM YAZ, TEPKİNİ PAYLAŞ!

En son Pınar Gültekin’in korkunç bir şekilde öldürülmesi ve istanbul sözleşmesi iptalinin gündemde olması nedeniyle başlatılan bu akıma birçok ünlünün daha destek vereceği tahmin ediliyor.

KENDİNE GÜVENMEKTEN VAZGEÇME

Kadına şiddete hayır
Kadına şiddete hayır

Ceyda Düvenci de “çünkü ihtiyacımız olan güç, sevgi, özgüven, özgürlük, yaratıcılık, cesaret, aşk içimizde var… Kendine güvenmekten ve inanmaktan asla vazgeçme” diyerek kampanyaya destek verdi.

Mucize Doktor oyuncularından Hazal Türesan da bu görevi kabul ederek Nurgül Yeşilçay, Bihter Dinçel gibi isimleri  #istanbulsözleşmesiyaşatır etiketi ile paylaşım yapmaya, konuya destek vermeye davet etti.

İstanbul sözleşmesi yaşatır
İstanbul sözleşmesi yaşatır

Durma! Sen de kadına şiddet olaylarına tepkini göster. PAYLAŞ, DESTEK OL! Bir kadın daha HİÇ uğruna şiddete maruz kalmasın, canından olmasın.

DEMET AKALIN: HADİ LEN ORDAN

Demet Akalın: Hadi len ordan
Demet Akalın: Hadi len ordan

Instagram ve Twitter’da başlayan kadınlar arasındaki meydan okuma olayına farklı bir şekilde tepki gösterenler de yok değil. Demet Akalın, birçok kişinin kadınlara şiddet olduğu zamanlarda kimsenin sesini çıkarmadığı, ancak olay fotoğraf paylaşmaya gelince de herkesin fotoğraflarını paylaşarak görev yaptığını söyledi. Tepkisini de “Hadi len ordan” diyerek dile getirdi.

ZEYNEP KAPLAN / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Kadına şiddete hayır meydan okuma görevi, kadın dayanışması ile büyüyor!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Bazı şeyleri konuşmak icin çok geç. Kadınlar bu ülkede, kanunlar caydırıcı cezalar vermediği sürece şiddet görmeye, hayatlarını kaybetmeye devam edeceklerdir. Kadınların erkeklere, erkeklerin de kadınlara üstünlüğü söz konusu değildir. Adam olan kadına saygısızlık etmez, hem fiziksel hem de psikolojik şiddet uygulamaz. Kadın olan da erkeğe kendisinin kölesiymiş gibi davranmaz, onu kontrol altına almak istemez. Bu dünya herkese yetecek kadar büyük. İnsan olana selam olsun.

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!