Evlilikler Neden Bitiyor? Daha Uzun Bir Evlilik İçin Neler Yapmalı?

evlilikler neden bitiyor
evlilikler neden bitiyor

Çiftler evlenmeye karar verdikleri zaman gayet mutlu bir şekilde bu süreci yönetirler ve biliyoruz ki kimse boşanmak için evlenmez. Boşanmaların da giderek arttığını göz önüne aldığımız zaman nedenleri elbette tartışma konusu olmakta ve özellikle çocuklu ailelerde bu ciddi bir problem olabilmektedir. Peki neden meydana geliyor bu boşanmalar? Neden arttı? Bu yazımızda bunlara değindik ve nedenlerinden bahsetmeye çalıştık. Umarız anlaşılır bir dil ile anlatabilir ve faydalı olabiliriz. İyi okumalar dileriz!

BOŞANMA NEDENLERİ

Boşanma nedenlerinin başında aldatma, cinsel hayatın kötü oluşu, maddi sıkıntılar, anlaşmazlıkların oluşması gibi durumlar gelmektedir. İnsanlar ne yazık ki belirli bir süre geçtikten sonra heyecanlarını kaybedebilmekte ve birbirlerine karşı olan anlayış gösterebilme düzeyleri azalabilmektedir. İlişkinin en önemli yapı taşı olan anlayış ve saygı ortadan kalktığında ise ilişki büyük bir sarsıntı yaşamaktadır. Kimi zaman da bu durum boşanma ile sonuçlanmaktadır.

Tüm bunların yanında unutulmaması gereken en önemli noktalardan bir tanesi insanların anlayış düzeylerinin birden azalmadığı gerçeğidir. Yani bir taraf sürekli olarak eleştiriyorsa, diğerini aşağılıyor ve hor görüyorsa hor görülen, eleştirilen kişi belirli bir zaman geçtikten sonra duygusal olarak patlama yaşayabilir dolayısıyla da bir birikimin sonucu olan tartışmalar ortaya çıkabilir.

SAKİNLEŞMEYİ DENEYİN!

Yapılması gereken burada eğer rahatsız olunan bir durum söz konusu ise tam da bu anda (kavga çok alevliyse biraz bekledikten sonra ama çok da bekleme süresini abartmadan) partnerinize rahatsızlık duyduğunuz konudan düzgün bir dil ile bahsetmeniz hem sizi, hem partnerinizi hem de ilişkinizi rahatlatacaktır.

Birbirinize dönem dönem sürprizler yapmanız, ona onu sevdiğinizi, değer verdiğinizi, hayatınızda olduğu için mutlu olduğunuzu hissettirmeniz de ilişkinizi taze tutacak bir etmendir. Romantizmin ihmal edildiği bir ilişki de zaman içerisinde yıpranmaya ve unutulmaya mahkumdur.

İLETİŞİM KURMAK SORUNLARI ÇÖZECEKTİR

Eğer ilişkiniz herhangi bir sebeple kötü gitmeye başlamışsa ilk olarak yapmanız gereken doğru iletişim kurup kuramadığınızı düşünmek olacaktır ya da aynı konu ile alakalı kendinizde yanlış bulduğunuz bir davranışı o kişi yapsaydı siz ne hissederdiniz? Bunu düşünmekte ve ona göre davranmakta yani aslında arkadaşlık ilişkilerimizde de olduğu gibi empati kurmamızda çok büyük fayda olacaktır.

SARE TÜRK / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Evlilikler Neden Bitiyor? Daha Uzun Bir Evlilik İçin Neler Yapmalı?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!