Cilt temizliği için neler yapmalıyız? Cilt temizliği nasıl yapılır?

cilt temizliği nasıl yapılır
cilt temizliği nasıl yapılır

Cilt temizliği yüzümüzde sivilce, siyah nokta ve pürüzlerin hatta hastalıkların oluşmaması açısından önemlidir. Gün içerisinde uygulamış olduğunuz makyajı uyumadan önce mutlaka temizlemelisiniz. Hatta makyajdan ziyada hem kadınların hem de erkeklerin günlük hayatlarında düzenli olarak kullanmaları gereken cilt temizleme ürünleri ve losyonları olmalıdır.

Ara ara da bakım maskeleri uygulayarak cildinizi şımartabilirsiniz. Cildiniz bu hediyelere mutlaka geri dönüş sağlayacak ve sizi mutlu edecektir. İşte evde uygulayabileceğinize inandığımız bazı maskeler!

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Cilt temizleme yağı olarak hindistan cevizi yağını yüzünüze uygulayabilirsiniz. Hem tek başına uygulayıp beklettikten sonra sileceğiniz bu ürün (özellikle doğal olursa çok faydalı olacaktır.) hem de bazı ürünlerle (esmer şeker, zeytinyağı gibi) karıştırıldığı zaman peeling etkisi yaratabilmektedir.

AVAKADO MUCİZESİ

Avokadoyu kullanmayı deneyin. Avokado her ne kadar pahalı olarak bildiğimiz bir meyve olsa da hem sağlığa hem de cilde etkisi gerçekten çok fazla. İçerisinde barındırmış olduğu zengin ve yararlı yağlar ile cildinizin nemlenmesine katkı sağlayacaktır. Hem de cildinizi toz ve kirden arındırabilirsiniz.

ELMA SİRKESİNİ DENEDİNİZ Mİ?

Elma sirkesi ile cildinizi dengeleyin. Evet, yanlış duymadınız! Her ne kadar ilk başta çok kötü kokuyor nasıl yapacağım deseniz de elma şırası sirkesi cildin temizlenmesine, renk eşitsizliklerinin gitmesine, PH dengesinin düzene girmesine ve karma ciltlerin nem oranının eşitlenmesine de yardımcı olmaktadır.

GÜL SUYU İLE CİLDİNİZİ TEMİZLEYİN

Gül suyu mucizesi ile tanışmadıysanız mutlaka tanışın. Daha önceden gerçek gül suyu ile cildini temizleyenler çok iyi bilirler ki gül suyu mükemmel bir üründür. Hem cildi %90 oranında kirlerden arındırırken hem de nem kazanmasına yardımcı olarak ışıltılı bir görünüm sağalar.

BAL VE LİMON! MUHTEŞEM İKİLİ

Bal ve limonu karıştırın ardından cildinizin temizlenişini ve nem kazanmasını seyredin. Bal pek çoğunuzun da bildiği gibi cildin nem kazanması için önemli ve doğal maddelerden bir tanesi. Limon ise çok güzel bir tonik, temizleyici ve gözenek sıkılaştırıcı bir meyve. İkisini bir araya getirdiğimiz zaman ise denediğinize asla pişman olmayacağınız bir karışım ortaya çıkıyor.

Genel olarak cilt sizin ona ne kadar baktığınız ile ilgili geri dönüt sağlayan bir yapı. E cilt bakımı yapmak için de tonlarca para dökmek gerekmediğine bu yazımızda bahsetmiş olduk. Ne duruyorsunuz! Sağlıklı günler.

SARE TÜRK / JODD.NET

1
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Cilt temizliği için neler yapmalıyız? Cilt temizliği nasıl yapılır?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!