Son dakika.. Araç muayeneleri için flaş koronavirüs kararı!

araç muayene süreleri uzatıldı
araç muayene süreleri uzatıldı

Koronavirüs nedeniyle ülke genelinde birçok kurum faaliyetlerini azalttı. Araç muayeneleri de bu süreçten nasibini aldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı konuyla alakalı yeni bir açıklama yaparak muayene tarihi gelmiş araçlar için 30 Eylül’e kadar uzatıldığını bildirdi.

Yazılı olarak yapılan açıklamada normalleşme süresinde araç muayane noktalarında yoğunluğun oluşmaması ve vatandaşların yakın mesafelerde bekleme yapmaması için süresi yaklaşmış veya geçmiş olan vatandaşların 30 Eylül’e kadar araçlarını muayeneye sokabilecekleri ifade edildi.

Buna göre normal şartlarda 3 Nisan ile 3 Temmuz arasında araçlarını muayane etmeleri gerekenler eğer 17 Ağustos 2020’ye kadar yapamamışlarsa üzülmelerine gerek yok. Araç muayene noktalarında yoğunluğun önüne geçmek için 30 Eylül’e kadar muayene yapabilirsiniz.

420 BİN ARAÇ MUAYANE EDİLECEK

Bu sürenin uzatılmasıyla gecikme bedeli ödeyecek miyiz diye soran vatandaşlar için de bilgi paylaşan bakanlık yüzde 5’lik gecikme bedelinin de koronavirüs nedeniyle faturaya yansıtılmayacağını açıkladı. 30 Eylül 2020’ye kadar tahmini olarak 420 bin aracın muayene edecektir.

ZEYNEP KAPLAN / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Son dakika.. Araç muayeneleri için flaş koronavirüs kararı!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!