Çağımızın hastalığı STRES’ten nasıl kurtulurum? Yapılması gerekenler

stres ile başa çıkma yolları
stres ile başa çıkma yolları

Stresin günümüzün problemi olduğu artan iş yoğunluğu, ailesel sebepler, işsizlik vb. gibi durumlar yüzünden bir gerçektir. İnsanlar stresten kaçmaya çabalamaktadırlar fakat bu durum neredeyse imkansız denecek kadar güç bir olaydır. Bu durumda hem çevresel faktörler hem de bu stressiz bir yaşamın aslında çok sağlıklı olmaması bir etkendir. Stresin dozunda olması elbette olumlu bir durumdur. Örnek vermek gerekirse üniversite sınavına hazırlanan bir öğrenci eğer olması gereken ve doğru miktarda strese sahip değilse bu sefer sınavı önemsemeyerek çok fazla sallayacak sonucunda da başarılı olamayacaktır.

Bunların yanında farkında olmamız gereken bir diğer nokta da stresin biz insanları gerçekten çok büyük derecede olumsuz etkilediği gerçeğidir. İnsanların stresli olmalarının en büyük sebepleri arasında hayatın bir belirsizlik üzerine kurulmuş olması temel etkendir. Yine aynı sebebi ele aldığımızda bu durum yani hayatın belirsiz oluyor oluşu diğer kesimdeki bazı insanların da hayatta ümitli oluşlarına ve yine hayata karşı üretken olmalarına sebep olmaktadır. Yani bu durumda baktığımız zaman ne açıdan belirsizliği benimsediğimiz ve hayatı algılama biçimimiz her türlü olayda olduğu gibi stres faktörünü yaşantımıza dahil etmemizde de etkili olmaktadır.

Şimdi de size olması gerekenden fazla stresle baş etmenin yollarından bahsedeceğiz. Bu konuya stres ve öfke yönetiminin aslında çok ilintili olduğunu söylemeden geçemeyeceğiz.

  • Stresli oluşumuzu etkileyen şeylerin başında yediklerimiz geliyor! Evet doğru duydunuz. Yediklerinizi düzenlemeniz sizin stresinizi yönetebilmenizde ve aynı zamanda zinde hissetmenizde çok etkili olacaktır.
  • Düzenli olarak spor ya da herhangi bir egzersizi yapın. Bu sizin mutlu hissetmenize çok büyük katkı sağlayacaktır çünkü spor yapmak mutluluk hormonu dediğimiz serotonini salgılamamızı sağlar.
  • Kendinize hem dinlenmek hem de kendinizi dinlemek için zaman ayırın. Bu beyninize kendinize önem verdiğiniz mesajını ileteceğinden mutlu olmanızı da sağlayacaktır.
  • Gerçekleştirmek istediğiniz ve planladığınız bazı işleri kendinize hedef olarak koyun. Hedefleri gerçekleştirdikçe özgüveniniz de gelişecektir. Aynı zaman da unutmayın ki her zaman her hedef tam anlamıyla gerçekleşmeyebilir ya da bir hedef tamamen gerçekleşememiş olabilir. Önemli olan başardıklarınıza odaklanıp onlardan güç alabilmenizdir.

SARE TÜRK / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Çağımızın hastalığı STRES’ten nasıl kurtulurum? Yapılması gerekenler
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!