Sivilce lekelerini gideren bitkisel yöntem: Elma sirkesi maskesi

elma sirkesi maskesi sivilce lekeleri
elma sirkesi maskesi sivilce lekeleri

Elma sirkesi olarak bildiğimiz ve soframızdan ayıramadığımız besin sağlığımız açısından rol oynamaktadır. Elma sirkesi, daha çok yemeklere tat vermek amacıyla kullanılan besinlerden birisidir. Yemeklere tat verilmesinin yanında elma sirkesi birçok alanda da kullanılmaktadır. Vücudumuzun organlarına fayda sağladığı kadar sivilcelerin ve sivilce izlerinin giderilmesinde de büyük rol oynamaktadır. Elma sirkesi bunun yanında; sindirim sistemine, dolaşım sistemine ve boşaltım sistemine oldukça fayda sağlar. Öte yandan elma sirkesi; diş temizleyici, tok tutucu ve kan şekerini dengeleme de yardımcı olan besin kaynaklarından birisidir.

ELMA SİRKESİ SİVİLCE İÇİN NASIL KULLANILIR?

Elma sirkesi birçok faydasının arasında yüz maskesi olarak da kullanılmaktadır. Bu maske yüzdeki sivilceleri ve sivilce izlerini %90’a kadar tedavi edebilmekte ve yok edebilmektedir. Elma sirkesi, iyileşme sürecini hızlandırmaya yardım etmekle beraber bunun yanında sivilcelerden kaynaklı ağrıları da en hafife indirmektedir. Elma sirkesinden maske yapabilmek için öncelikle yarım su bardağı ölçekli elma sirkesini 2 su bardağı kadar suya ilave edin daha sonrasında bu karışımın içine bir bez batırın. Bu işlemi tamamladıktan sonra bezde ki fazla suyu geri ilave ederek elde edeceğiniz ıslak bezi sivilcelerinizin üzerine koyun. İster bir pamuk yardımıyla isterseniz de bir bez yardımıyla bu işlemi günde birkaç defa tekrarlayabilirsiniz. Bu şekilde sivilcelerinizin hızla azaldığını sizler de göreceksiniz.

Elma Sirkesi Sivilceye İyi Gelir mi?

Sirke çeşitlerinin en çok kullanılanlarından birisi olan Elma sirkesi, sivilce oluşumunu engellemede ve izleri yok etmede oldukça etkilidir. Bu mucizevi besin, sivilce oluşumunu tetikleyen bakterileri ve zararlı yağları kurutarak, bununla beraber gözenekleri de kökünden temizler. Cildin yağ üretimini dengeler ve bu sayede aknelerin içerisindeki bakterileri yok ederek pürüzsüz bir cilt görünümüne olanak tanır.

Tabii her üründe olduğu gibi bu maskeyi de 15 günde bir olarak kullanmanız sizlere fayda sağlar. Bu maskeyi olması gerekenden fazla uygulamak sizlere faydadan çok zarara uğratır. Bu işlemi düzenli ve belirlenen oranlarda uygularsanız gözle görünür bir değişime şahit olacaksınız.

SARE TÜRK / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Sivilce lekelerini gideren bitkisel yöntem: Elma sirkesi maskesi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!