Salatalık Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Etkileri Nelerdir?

Salatalık maskesi nasıl yapılır?
Salatalık maskesi nasıl yapılır?

Neredeyse her gün kahvaltımızdan eksik etmediğimiz salatalığın, organlarımıza sunduğu faydaların yanında cildimize de oldukça fazla faydası vardır. Bunun yanında salatalık maske olarak da kullanılmaktadır. Salatalık maskesinin, cildimize oldukça fazla faydası vardır. Lekeli ciltlerin temizlenmesi için yardımda bulunan salatalık maskesini, haftada sadece 2 kez uygulayarak temiz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Salatalık Maskesinin İçerisinde Neler Var?

Salatalık maskesini hazırlamak için sadece 2 adet malzemeye ihtiyacınız var. Bunlar sadece salatalık ve yoğurda ihtiyacınız var. Salatalık maskesinin hazırlanışına gelecek olursak; bir kabın içerisine 2 adet salatalığı soyup rendeleyin, daha sonrasında kabın içerisine ortalama olarak bir yemek kaşığı yoğurdu ekleyin.

Salatalık maskesinin en büyük faydalarından birisi cildi nemlendirmesidir. Salatalığın yoğurt ile birleşmesinden ortaya çıkan karışımı antioksidan özelliği ile birlikte cilt tonunuzu daha dengeli tutacaktır. Cildinizi ölü derilerden arındıracak ve yeni oluşacak derinin daha sağlıklı oluşmasını sağlayacaktır. Peki tüm bu faydaların yanında salatalık maskesi nasıl uygulanmalıdır?

Salatalık maskesi nedir?
Salatalık maskesi nedir?

Salatalık Maskesi Nasıl Uygulanmalıdır?

Kabın içerisinde bulunan karşımı yüzünüze ovalayarak sürmelisiniz. Her bölgeye dağıttığınız karşımı, yaklaşık olarak 15 dakika kadar bekletmenin ardından ılık suyla cildinizi yıkayabilirsiniz. İşlem tamamlandıktan sonra nemlendirici bir krem yardımıyla cildinizi nemlendirin. Bu maskeyi, haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

Salatalık Maskesiyle Cildinizin Rengini Nasıl Açabilirsiniz?

Cildinizin rengi diğer bölgelerinizle aynı renkte değilse, sizlere anlatacağımız karışım sayesinde cildinize daha güzel ve daha dengeli bir renk katabilirsiniz.

Maske için Malzemeler Nelerdir?

Salatalık maskesi için gerekli malzemeler nelerdir?
Salatalık maskesi için gerekli malzemeler nelerdir?

Maske için 1 adet yumurtaya, 1 adet salatalığa, 2 tatlı kaşığı susam yağına ve 2 tatlı kaşığı elma sirkesine ihtiyacınız var.

Maske Nasıl Uygulanmalıdır ve Nasıl Hazırlanmalıdır?

1 adet salatalığı bir kabın içerisine rendeledikten sonra üzerine 1 adet yumurtanın sarısını ekleyin daha sonrasında diğer malzemelerden de belirlenen miktarda ekleyin. Hazırlamış olduğunuz karşımı cildinize 30 dakika beklettikten sonra ılık su yardımıyla cildinizi karışımdan arındırın.

Salatalık maskesinin cildimize birçok faydası vardır. Cildiniz için kullandığınız bu maskeleri haftada 2 kez uygulayabilirsiniz. Bunun yanı sıra evinizde doğal yollarla yaptığınız karışımları fazla uygulamamanızda fayda var. Her üründe olduğu gibi maskelerinde olması gerektiğinden daha fazla uygulanması durumunda cildinize yarardan çok zarar verebilir.

SARE TÜRK / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Salatalık Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Etkileri Nelerdir?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!