Çocuğumu nasıl eğitmem lazım Hamilelik Döneminde dikkatli olun

bebek bakimi hamilelik
bebek bakimi hamilelik

Eğitimin bebeklerde başladığını bir çok uzman her defasında tekrar ediyorlar. Hatta hamilelik döneminde bile bebeğin söylediklerinizi anladığı söyleniyor. Durum böyle olurken çok dikkatli olmak lazım ve çocuklarımızın yanında kötüye dair ve ya onlara kötü misal olacak şeylerden uzak durmamız gerekiyor.

Mesela erkek ya da kız çocuklarını küçüklükte ağızdan öpmemek onların gelişim için çok önemlidir. Bir çok kişi çocukları ağızlarından öperek sevmektedirler fakat bunun çocukların ilerleyen zamanlarda kişiliklerinin bastırılacağından habersizdirler. Ya da onları sakın çıplak halleriyle fotoğraflamayın. Bunu büyüdüklerinde gördükleri zaman utanabilir, psikolojik olarak kalıcı hasarlara neden olabilirsiniz.

Ya da ebeveynler çocuklarının yanında çok fazla samimi hareketlerde bulunmamalıdırlar. İlişkilerinize çok dikkat etmeniz gerekiyor. Zira çocuklar gördüklerini hatırlıyor ya da bilinçaltlarında bir yerlerde saklıyorlar. Onlara iyi şeyler söyleyin, güzel konuşmalar yapın ya da güzel eğitici videolar izletin.

İzletme demişken aklıma geldi. Çocuklarınıza her çizgi filmi lütfen izletmeyin. Bazı çizgi filmler masumane görünse de aslında cinsellik içerikli sahneler içeriyor. Bu da çocuğun bilinç altına yerleşerek onları olumsuz etkiliyor.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Çocuğumu nasıl eğitmem lazım Hamilelik Döneminde dikkatli olun
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!