Evde alkolsüz parfüm yapımı, evinizde kendi kokunuzu hazırlayın

Evde parfüm yapımı alkolsüz
Evde parfüm yapımı alkolsüz

Parfümler kişiye has ve esintisi geldiği zaman o kişiyi hatırlatan çok özel kokulardır. Sayısızca parfüm üretilmiş ve neredeyse bir kişi ile aynı kokuyu kullanıyor olmanız imkansız hale gelmiş olsa da yine de kendinize has bir koku oluşturmak, içerisinde çok fazla kimyasal bulunduğunu düşündüğünüz bir ürünü kullanmamak istiyor olabilirsiniz.

Tam bu noktada size kendi parfümünüzü neden yapmıyorsunuz? diye bir soru yönelteceğiz. Üstelik bu parfümleri sevdiklerinize de hediye ederek onları da mutlu edebilirsiniz! O zaman size bu parfümleri nasıl yapacağınızdan bahsedelim.

Parfümü bir şarkıya benzetebiliriz. Ne kadar iyi notalar alabilirseniz o kadar güzel bir ürün meydana gelecektir. Üstelik bu sandığınız kadar zor bir durum da değil.

Çünkü ihtiyacınız olan sadece 3 nota olacak! Hatta bizim size birazdan bahsedeceğimiz parfüm bundan bile daha kolay olacak çünkü sizinle birlikte taze çiçeklerden oluşan bir parfüm yapacağız ve bunu denemiş olacağız.

Parfüm için gerekli malzemeler

İlk olarak yapacağımız parfüm için ihtiyaç duyduğumuz maddeleri sıralayalım:

  • Kaşık
  • Süzgeç
  • Bir su bardağı taze gül yaprağı veya lavanta (fakat lavantalı yapmak isterseniz yanınıza bir de lavanta yağı da almalısınız.)
  • 1 su bardağı steril su (eczanelerden rahatlıkla karşılayabilirsiniz.)
  • 1/2 su bardağı 80 ya da 100 proof votka
  • En az 1 litreyi alabilecek bir cam şişe (kapaklı)
  • Parfüm için şişe
  • Dilerseniz gül yağı

1 litrelik cam şişemizin içerisinde 1 bardak gül yaprağımızı koyuyoruz ve üzerine belirtilen miktardaki votkayı ekliyoruz. Şişemizin kapağını kapattıktan sonra hem serin hem de karanlık olan bir odada (bu durum önemli) 24 saat boyunca bekletiyoruz. 1 gün sonucunda karıştırıp üzerine eczaneden temin edebileceğiniz steril suyu koyuyoruz.

Cam kavanozu tekrar kapatıp 1 hafta boyunca yine hem serin hem de karanlık olan bir odada bekletiyoruz fakat bu sefer her gün düzenli olarak karıştırıyoruz. 1 haftanın sonucunda heyecanla beklediğimiz parfümümüz neredeyse hazır durumda.

Parfüm hazırlamada son aşama

Son adım olarak da düzenli olarak karıştırdığımız bu cam kavanozumuzdaki karışımı süzgeçten geçirerek parfüm şişesi olarak belirlediğimiz şişelere aktarıyoruz. Ve işte bu kadar! Kendinize özel yapmış olduğunuz parfümünüz hazır.

Bu gül kokulu parfümü değiştirerek farklı biçimlere sokabilir ve istediğiniz her türlü kokuyu elde edebilirsiniz. Şimdiden sizlere kolay gelsin! Dilerseniz aşağıda paylaştığımız videoyu izleyerek evde kendi marka parfümünüzü yapabilirsiniz.

Sare Türk / www.jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Evde alkolsüz parfüm yapımı, evinizde kendi kokunuzu hazırlayın
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!