Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ihtimali borsayı kötü etkiledi

Rusya'nın Ukrayna sınırına asker yığmaya devam etmesi dünya borsalarını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Yatırımcıların çoğu olası bir savaş durumuna karşın paralarını güvence altına alarak borsadan çekmeyi tercih ediyor..

rusya ukrayna savas borsa zarar

Dünya son birkaç haftadır Rusya ile Ukrayna arasında çıkabilecek olası bir savaşın haberlerini takip ediyor. Daha doğrusu Rusya’nın Ukrayna sınırına asker konuşlandırması, Amerika başta olmak üzere diğer devletlerin de olayı müdahil olması tüm dünyada petrolün fırlamasına, borsaların da düşmesine neden oldu.

Avrupa Birliği, Amerika, İngiltere ve diğer devletler Rusya devlet başkanı Putin ile görüşmelere devam edip, Ukrayna sınırından askerlerin çekilmesini tavsiye ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri başkanı Biden tarafından yapılan basın açıklamasında Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının bedelleri ağır olacağını söyledi.

Direkt olarak askeri birlikte takviyesi olmasa da ekonomik olarak büyük yaptırımlar uygulanacağını söyleyen Biden, Putin’e bu kararından vazgeçmesi tavsiyesinde bulundu. Bu gelişmelerin gerisinde borsalar da düşüş yaşamaya devam ediyor.

Son 10 gündür dünya genelindeki indekslere baktığımızda yaklaşık yüzde 10’luk bir düşüş yaşandığını görüyoruz. Bu durum Türk borsalarını da olumsuz yönde etkiliyor. Birçok yatırımcı parasını güvence altına alıp, borsadan çıkarırken kimisi de savaş olmayacağını düşünüp yatırımlarını arttırmayı tercih ediyor.

İlerleyen günlerde Putin’in nasıl bir karar alacağı merak edilirken Fransa cumhurbaşkanı Macron, Biden ve Putin ile görüştüğünü ve her iki tarafında “Prensipte” bir görüşmeyi kabül ettiğini söyledi.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ihtimali borsayı kötü etkiledi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!